Vés al contingut
Ramon Masachs a Ràdio Pineda

La Parròquia de Poblenou continuarà sense cobrar per cap enterrament

«La Parròquia de Poblenou continuarà sense cobrar per cap enterrament». Així ho ha anunciat el rector de parròquia de Poblenou, Ramon Masachs, a través d'un comunicat que ja s'ha fet públic al web parroquial i que sortirà publicat aquest cap de setmana. El full ve arran que les parròquies de l'Arxiprestat cobraran 100 € de les companyies asseguradores per cada enterrament, en el cas que el difunt tingui contractada una assegurança. En el cas que no tingui assegurança, la majoria de les parròquies cobren la voluntat. Aquest pagament es justifica per part de les parròquies per la necessitat de cobrir despeses, més enllà dels donatius dels fidels que van a missa. En el cas de la Parròquia de Poblenou s'ha anunciat que es continuarà sense cobrar per cap servei, inclosos els enterraments.

Des de la parròquia, s'ha demanat a l'empresa funerària que retorni a les famílies els 100€ de despeses de serveis religiosos que la parròquia no vol cobrar. La funerària ha dit que no poden descomptar a la factura aquests diners, ja que són les companyies asseguradores les que paguen la factura sobre un preu estipulat a Pineda. La parròquia no vol cobrar-ho de les asseguradores, perquè en la majoria dels casos, retornen els diners no gastats a les famílies de la previsió que tenen estipulada per pagar un funeral.

Per tant, la parròquia de Poblenou es manté en no voler cobrar els 100€ de les companyies asseguradores «perquè no acabi incrementant el preu que paguen les famílies a les companyies» i per desmarcar-se de les factures de les funeràries, que inclouen conceptes de pagament diversos com a «serveis religiosos». També s'ha descartat cobrar aquests 100€ de les companyies i retornar-lo a les famílies ja que «seria difícil justificar de forma legal aquests ingressos i pagaments, que al llarg de l'any poden suposar quantitats importants de diners». El comunicat es pot llegir al web www.parroquiapoblenou.cat