Vés al contingut
Ambulatori de Pineda

Incrementa en un 20% l'activitat als ambulatoris pels casos de grip

L’activitat dels centres d’atenció primària a causa de la grip s’ha incrementat en un 20%, segons ha informat el Departament de Salut. Aquest és el cas de l'Àrea Bàsica de Salut de Pineda, on han notat aquest increment als tres centres de salut que en depenen: l'ambulatori de Pineda, el de Poblenou i el de Santa Susanna.

L'infermer del CAP de Pineda, Xavier Cantano, ha explicat al programa És Migdia de Ràdio Pineda que la millor manera de protegir-se és la vacunació. Ara ja no ens podem vacunar, però sí que podem mantenir unes bones pràctiques d'higiene, com rentar-se les mans de manera regular.

 

Índex de vacunació baixos

Pel que fa a la vacuna, hi ha preocupació perquè els índex assolits són baixos. A Pineda, les dades són similars a les d'arreu de Catalunya: no s'ha arribat al 50% de les persones més grans de 60 anys que s'havien de vacunar. I pel que fa a les persones més joves, però que entren a la campanya per motius de salut, no s'ha arribat al 25% de persones vacunades. Així ho ha explicat l'infermer Xavier Cantano, del CAP de Pineda, que ha lamentat que després tornen a veure a alguns pacients que no s'han vacunat, i han agafat la grip.

Per a més informació es recomana trucar al 061 CatSalut Respon, el telèfon de Salut de Catalunya, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. I també al web de Canal Salut.

 

Escolta l'entrevista al programa És Migdia:

 http://alacarta.radiopineda.cat/#/programs/esmigdia/radiopineda_podcast…