Vés al contingut
1

Concentració davant la comissaria de Mossos en suport a dos joves detinguts arran del tall a l'autopista AP-7 del 12N

Foto: Ràdio Pineda

 

Última hora 19h.: Surten en llibertat els detinguts a Pineda que han declarat a Arenys de Mar.

 

Concentració aquest matí davant de la comissaria de Mossos d'Esquadra de Pineda. Una trentena de persones s'hi han aplegat en suport al jove estudiant pinedenc de 20 anys que està detingut a la Comissaria de Pineda per ordre d'un jutjat de Girona. La detenció de P. D. s'ha produït aquest matí quan sortia de casa seva. Mossos d'Esquadra de paisà han fet la detenció al centre de Pineda.

El jutge ha ordenat la detenció arran del tall a l'autopista AP7 del 12 de novembre. Junt amb el jove pinedenc també ha estat detingut un jove veí d'Arenys de Munt, que també es troba detingut a la comissaria de Mossos de Pineda. Hi ha un tercer detingut, de Caldes d'Estrac, a la comissaria de Mataró. Els joves estudiants no pertanyen a cap agrupació ni partit, segons han explicat els familiars i amics. L'advocada dels joves pertany al col·lectiu Alerta Solidària i és Núria Casajuana.

 

Entrevistada per Ràdio Pineda, l'advocada ha explicat que «el jutja els imputa els fets Salt per danys i desordres públics, sense danys personals». També ha dit que «s'espera que els puguin posar en llibertat durant les properes hores». Aquesta tarda han portat els detinguts a Arenys de Mar per declarar davant del jutge. A 2/4 de 8 s'ha convocat una concentració de protesta a la Plaça de Catalunya de Pineda. També ha dit que «els ha vist tranquils sabent que només van anar a una manifestació sense voluntat de fer mal». També ha dit que «se'ls ha detingut de forma aleatòria». A la família no se'ls ha permès de visitar el seu fill detingut i per tant la única informació és a través de l'advocada que sí els ha pogut visitar.

 

A la concentració de suport als joves hi ha la diputada Mònica Palacín i diversos regidors i regidores d'ERC-JxP i també una regidora d'ERC d'Arenys de Munt i l'alcalde de la població i altres familiars. També hi havia membres de la CUP, Consell per la República, ANC i Òmnium Cultural entre altres.