Vés al contingut
1

El jove estudiant pinedenc detingut pels talls a l'AP7 diu a Ràdio Pineda que una detenció com la seva «li pot passar a molts com ell»

El jove estudiant pinedenc detingut i posat en llibertat amb càrrecs divendres, arran dels talls a l'autopista AP7 a Salt del 13 de novembre, ha dit a Ràdio Pineda que una detenció com la seva «li pot passar a molts com ell». També ha afegit que «cal estar alerta, i malgrat tot, no es rendirà». Ha fet un agraïment a tothom que li ha donat suport en un acte fet divendres al vespre a la Plaça de Catalunya de Pineda.

En la concentració va rebre l'escalf d'un bon nombre de veïns de Pineda que es van concentrar per mostrar el rebuig a la seva detenció. Un grup de persones també van llegir un manifest i l'acte va acabar amb el Cant dels Segadors. A la concentració de suport als joves hi ha la diputada Mònica Palacín amb els regidors i regidores d'ERC-JxP i la regidora d'En Marxa-JxCat, Noemí Llorens, així com membres d'associacions i entitats independentistes locals, entre altres.

 

1
 

La diputada i portaveu d'ERC Mònica Palacín va ser divendres a la comissaria en la primera concentració de suport que es va fer. Ha explicat a Ràdio Pineda que les acusacions es repeteixen en totes les detencions similars arran de les protestes de la sentència. S'ha mostrat convençuda «que no quedarà en res» però que ha estat una experiència dura, «que forma part del manual de la repressió en la qual comencen des de dalt pels responsables polítics i fins als més joves que s'han manifestat contra la sentència». Mònica Palacín també ha dit que cal posar en valor que des de Mossos es va actuar amb celeritat perquè els prenguessin declaració al jutjat divendres a la tarda. Divendres al matí havia una primera concentració davant de la Comissaria de Mossos de Pineda i al vespre, quan ja van quedar en llibertat, es va mantenir la concentració convocada a la plaça de Catalunya de Pineda.

Recordem que divendres al matí un jutge va ordenar la detenció del jove pinedenc arran del tall a l'autopista AP7 juntament amb 3 persones més per la mateixa causa. Dos d'ells van estar detinguts a la comissaria de Mossos de Pineda i van ser traslladats als Jutjats d'Arenys de Mar on van declarar i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.