Vés al contingut
1

Inma Márquez aconsegueix el 'Shihan', el nivell més alt en karate

Escolta aquí l'entrevista

 

La pinedenca Inma Márquez aconsegueix el 'Shihan', el nivell més alt en karate. És el nivell més alt en que un karateka es pot examinar amb un tribunal, al 5è dan. Es pot arribar fins el 8è dan per dedicar tota la vida a aquest esport. Aquests darrers dies ha estat al Japó on s'ha examinat d'aquesta modalitat esportiva i ha estat reconeguda amb aquest important reconeixement per part d'un tribunal japonès.

Inma Márquez ha explicat que «sempre ha estat una persona molt exigent i perfeccionista i ara ha arribat a aquest nivell després de destinar més de 30 anys a la pràctica del karate, entrenant durament, i amb perseverança».

Durant molts anys s'ha estat preparant per aquest moment, tant de manera física com mentalment, «aprenent sempre» segons ha explicat. Ara ha assolit el seu objectiu després d'examinar-se durant cinc dies al Japó. A més, ha pogut arbitrar un campionat mundial de karate, quan habitualment és un esport majoritàriament masculí. Ha estat la primera dona en arbitrar el campionat mundial d'aquest estil de karate. Ha explicat que «Va ser molt satisfactori veure's en els llistats d'àrbitres, amb més combats i de les finals».

Després de viure una vida dedicada al karate i al perfeccionament personal, Inma Márquez ha assolit els seus objectius. Ara continuarà donant classes d'aquesta art marcial amb el títol honorífic de 'Shihan'.  Treballa 8 hores al dia i després dona classes a Can Xaubet, dimarts i dijous a la tarda. Entrena a la platja de bon matí, també a l'hivern perquè té un nivell d'exigència molt alt.

 

1