Vés al contingut
e

El 2020 hauria de ser l'últim any de pagar peatge a l'autopista del Maresme

Street Foto

 

L'1 de gener faltarà un any perquè l'autopista del Maresme sigui gratuïta. De fet, el 2021 és la data prevista, però encara falta que s'aclareixi com es farà. Ara, aquest 1 de gener, l’AP-7 des de Tarragona fins a Alacant deixarà de ser de pagament. Aquest serà el primer tram d’autopista lliure de peatge en territori català. El 2021 a aquesta via de titularitat estatal, s’hi afegiran dues autopistes de la Generalitat: una és l'autopista del maresme. la C-32 entre Montgat i Blanes, que ja té 50 anys i va ser la primera autopista de peatge de l’Estat. També la C-33 de Barcelona a Montmeló. Alhora pel 2021 la resta de l’AP-7 fins a la Jonquera, i l’AP-2 entre el Vendrell i Saragossa, deixin de ser de pagament.


 

Tot i així, per la Generalitat, el model de finançament públic de les vies d’altes prestacions és «insostenible». Segons el conseller de Territori, Damià Calvet, pel govern català, la millor solució és l’eurovinyeta, una tarifa plana per a la utilització de les autopistes.

 

El peatge del Maresme ha estat considerat de sempre un «greuge històric» per la població de la comarca. Ara caldrà veure si la Generalitat compleix aquest termini de la gratuïtat prevista pel 2021.