Vés al contingut
arbres pl Espanya Pineda

Onze arbres de la Plaça Espanya afectats per un fong es s'han de tallar per seguretat i es plantaran d'autòctons

Arbres de la pl. Espanya Foto: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Diversos arbres de la plaça Espanya de Pineda estan afectats per un fong que trenca l'estructura interna del tronc, les branques i també de les arrels. Durant aquesta setmana es retiraran 11 arbres danyats pel fong i es substituiran per uns d’autòctons, de característiques semblants. Amb la resta es farà un tractament.  Són actuacions previstes a l’informe tècnic extern encarregat per l’Ajuntament de Pineda després dels episodis de tempestes i forts vents del 2019. L'informe detecta que alguns dels arbres existents necessitessin una intervenció urgent de la brigada municipal de Jardineria. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat que l’informe assenyala que 11 dels 37 arbres de la Plaça Espanya, es troben molt afectats i que s’han de substituir. «Si caiguessin seria un perill i per això fem l'actuació i els substituïm».

 

En altres menys afectats s’haurà de fer una esporga de seguretat per evitar que suposin un problema en noves ventades i tempestes. Els 11 arbres que es retiraran es substituiran per altres de tipus 'Gleditsia', un arbre de fulla caduca, amb un aspecte i alçada similar. També s'ha informat que a mig termini s’acabaran substituint tots els arbres de la Plaça Espanya per aquesta nova espècie que a més, és autòctona i té una vida més llarga.

 


Continua la substitució de les moreres a Pineda

Per altra banda, en els propers mesos també hi haurà una substitució de les moreres del carrer Girona. El Pla Director de l’arbrat viari de Pineda marca que la morera és un arbre inadequat per la via pública, ja que requereix una esporga reiterada anual per evitar que facin fruit. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat que són arbres inadequats per la via pública segons els informes tècnics, i alhora, són arbres que tenen unes arrels que malmeten el paviment. Per això els estan substituïnt de forma progressiva. El Pla Director marca com a objectiu tenir un màxim d’un 8% d’arbres de la mateixa espècie al municipi per afavorir la biodiversitat. Actualment les moreres representen el 17% de l’arbrat en carrers i un 47% de les places del municipi.


 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha epxlicat que alhora es continuen ampliant les plantacions d'arbres. Els propers mesos serà el torn del passeig Marítim a Poblenou. Aquesta setmana també s'han renovat alguns arbres de l'Avinguda Mare de Déu de Montserrat en una feina que estan duent a terme els operaris de la Brigada Municipal.