Vés al contingut
1

Els pescadors de Pineda comencen a restaurar la zona de les barques

Els pescadors de Pineda ja pensen en com fer les tasques de neteja i de restauració de la Platja dels Pescadors, on hi ha les embarcacions. Alguns pescadors ja han iniciat les tasques de neteja de la platja com l'Enric, que ha dit que «cal recuperar-se de l'embestida del temporal, però volen continuar endavant». Un altre mariner, en Josep, ha dit que «caldrà temps per deixar-ho a punt» i ha afegit que «són optimistes malgrat les destrosses i caldrà buscar solucions». Un dels pescadors, Jaume Mora, ha dit que «el panorama és complicat però cal posar-hi tota l'energia per donar solució al resultat del temporal». Ha dit que els danys més importants són la falta de sorra, i les instal.lacions que vara les barques que han quedat destruïdes. Ha qualificat la situació com a «desastrosa».

Jaume Mora també ha dit que «hi posaran tota l'energia per donar-hi solució si es pot» i ha afegit que «espera poder trobar una solució».

Els pescadors de Pineda veuen com la infraestructura ha quedat molt malmesa. L'edifici històric de la Confraria ha quedat suspès, en part, perquè les onades l'han descalçat, però s'ha salvat. La 'Barraca dels Palers' ha perdut els fonaments i ha quedat suspesa amb un gran dèficit de sorra. Les maquines dels motors per varar les barques han rebut danys i han desaparegut la pràctica totalitat dels morts que serveixen per varar les barques. La falta de sorra és un altre fet greu a la Confraria. Totes les barques s'han pujat al mateix passeig per poder-les salvar del temporal. Finalment no s'ha perdut cap barca gràcies a que va ser retirades a temps pels pescadors.

 

1


 

El Patró Major de Pineda, Francesc Horta, ha dit que «estan en contacte permanent amb el Patró Major d'Arenys, Toni Marzoa, per demanar solucions a les administracions que puguin ajudar a recuperar la línia de la costa al Maresme». Ha afegit que «s'espera que es pugin fer gestions per buscar solucions per protegir les Confraries» com és el cas de Pineda.

 

1