Vés al contingut
1

Què se'n farà de les restes orgàniques de la platja?

Les restes vegetals recollides ahir a la platja de Pineda, com ara canyes i fusta, s'eliminaran amb cremes controlades. Els tècnics aposten per aquesta formula ja que la canya asiàtica podria colonitzar les zones on s'aboquessin les restes. Poden significar un impacte negatiu a la bio-diversitat perquè forma grups molt densos, difícils d'eliminar. Està considerada com una les 100 plantes invasives més nocives del món perquè exclou la resta d'espècies vegetals.

L'alcalde de Pineda ha dit que «s'han tingut contactes amb una empresa per convertir en adob les canyes, però no serà possible perquè conté molta sal». Una altra empresa que fa pasta de paper també ha descartat fer-se'n càrrec. Per això, una manera sostenible d'eliminar-les seria fer cremes controlades.

Alguns arbres també es retiren però l'alcalde de Pineda també ha dit que «hi ha algunes idees com ara poder mantenir algun arbre que pugui esdevenir un element decoratiu en algun sector de la platja que pugui oferir una imatge de platja naturalitzada».

Totes les decisions es prendran els proper dies. Avui, la Brigada d'Obres i Serveis ja treballen en la neteja d'alguns sectors i també s'han retirat alguns arbres de grans dimensions.