Vés al contingut
1

El ple pinedenc debat la resolució de la JEC sobre Torra i Junqueras

 

Escolta AQUÍ el Ple de l'Ajuntament de Pineda de gener.

 

ERC-JxP i En Marxa-JxCat van presentar en el ple de dilluns una moció de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte al President de la Generalitat, Quim Torra, i a l'eurodiputat Oriol Junqueras. La moció no va prosperar. Van votar a favor. La van llegir les regidores Meritxell Mateu (ERC-JxP) i Noemí Llorens (En Marxa-JuntsXCat). La Moció proposa «donar suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament de Catalunya el proppassat dia 4 de gener, així com les actuacions que des del Govern de la Generalitat i des del Parlament de Catalunya es prenguin per defensar tant els drets del President com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili». També insta «l’Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país» i diu que «s’ha de posar fi a la repressió, la judicialització i la persecució d’electes, representants de la societat civil i institucions que, a més de no aportar solucions, allunyen l’acord polític». També reclama «la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya» i demana al Parlament Europeu que respecti els drets polítics d’Oriol Junqueras i faci complir la sentència del TSJUE..

 

PSC En contra

Des del PSC, la regidora de Presidència i primera tinent d'alcalde, Sílvia Biosca va dir que el primer que havien de fer els dos partits (erc I jXcAT) és posar-se d'acord i que «no són capaços de governar el nostre país». Va dir que la defensa del Parlament «es basa en el compliment de la llei, tant quan ens agrada més o quan no ens agrada». La conseqüència és que no tenim pressupost de la Generalitat i va dir «si no poden governar, convoquin eleccions»

 

Pineda En Comú va votar a favor

El regidor portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, va dir que ara mateix a «Catalunya ens falta un govern, ens falta fer política i falta un pressupost». Va dir que demanem que es convoquin eleccions i es governi. Es torna a parlar d'un problema que es repeteix, no s'ha ressolt fent política i s'ha judicialitzat el conflicte.

2
Marcos Ortega (Pineda En Comú) i Noemí Llorens (En Marxa JxCat)

 

ERC-JxP va votar a favor

El regidor d'ERC-JxP, Francesc Gil, més que defensar la moció, va respondre al PSC. Va dir textualment que «el partit socialista va crear un monstre amb el 155 i aquest mostre se'ls hi ha tirat en contra. Van donar cobertura al PP, C's i ara a Vox, Gràcies al seu suport al 155 es va posar en marxa una maquinària políitica i judicial, i ara hi ha 9 persones ala presó per posar urnes i voler votar. És un pecat que sembla molt més greu que altres delictes que ni han trepitjat la presó.»

2
ERC-JxP al ple de gener.

 

JxC va votar a favor

La regidora portaveu, Noemí Llorens, va dir que «potser sí que s'està estirant la corda, però si les dones no haguessin estirat la corda mai haguessin pogut votar». Va insistir en que a tot el món tenim exemples així, on cal estirar la corda per aconseguir algun dret»

 

Aquesta moció es va debatre en el ple de dilluns a a la tarda, al mateix moment en que a Barcelona s'ajornava el ple del Parlament, enmig de la confrontació entre JxCat i ERC per l'escó de Torra.