Vés al contingut
2

ADIF valora en 20M€ els danys del temporal a la xarxa ferroviària

Foto: Miquel Navarro

 

Els danys en la infraestructura ferroviària que ha provocat la borrasca Glòria al seu pas per Catalunya podrien ascendir a aproximadament uns 20 milions d'euros, segons les primeres estimacions realitzades pels equips tècnics d'Adif. En un comunicat, des d'ADIF valoren que després de les primeres avaluacions i actuacions dels tècnics d'Adif, s'han detectat 52 zones amb danys greus o molt greus en les instal·lacions. A la línia del Maresme, la línies Barcelona-Mataró-Maçanet comptabilitzen 14 incidències greus o molt greus, la més coneguda és l'ensorrament del pont de la Pixota entre Malgrat i Blanes, que fa que la línia acabi a Malgrat.


 

ADIF no té data de reconstrucció del Pont de la Pixota

Des d'ADIF recordem que s'ha aconseguit restablir la circulació en tots els trams, excepte en el trajecte Malgrat-Blanes, interromput per l'ensorrament del pont sobre el riu Tordera, i que, de moment, es manté sense previsió de restabliment fins que els tècnics d'Adif puguin accedir a la zona amb plenes garanties de seguretat i poder realitzar un estudi detallat de les actuacions necessàries per a reconstruir-lo. En aquest moment, es podrà facilitar una previsió més aproximada per al restabliment de la circulació en aquest tram.

 

La tipologia de les afectacions ha estat molt variada en funció de la zona: en la línia de l'Maresme, l'onatge i el vent han provocat danys a les instal·lacions de senyalització i comunicacions en 4 trajectes diferents, acumulació de sorra i sediments en altres 3 punts , ocupacions de circuits i problemes a la via, a més de desperfectes a la xarxa de fibra òptica.

 

Actualment, la infraestructura està operativa completament des de Barcelona fins a Malgrat de Mar. Servei de bus entre Malgrat, Blanes i Maçanet.