Vés al contingut
2

Compromís de la Generalitat amb Pineda per pal·liar els efectes del temporal

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Xavier Amor i Juli Fernàndez

 

El Delegat del Govern de la Generalitat, Juli Fernàndez, ha visitat aquest matí Pineda per conèixer de prop els efectes del temporal. Ha estat rebut per l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, i tots dos han fet un recorregut pel Passeig Marítim, des de la Confraria fins a l'estació de bombament de la Riera. Juli Fernández ha dit que des del Govern català es comprometen a ajudar per mirar de restablir la normalitat al municipi, i donar suport en alguns aspectes concrets que ha demanat l'alcalde.


 

2

Després dels contactes entre administracions, «veient cada administració del que és pot fer càrrec», les peticions de l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, cap a la Generalitat han estat concretes: solucionar el transport públic cap a Girona des de l'Alt Maresme per la gent que hi estudia o treballa, protegir l'estació de bombament de la depuradora a primera línia de platja per prevenir un possible trencament de les canonades, un pla d'ocupació especial arran del temporal, i ajuts globals pensant també en el turisme, «tenint en compte que la temporada comença en 70 dies».

 

Transport públic a Girona i l'estació de bombament

El delegat del govern de la Generalitat, Juli Fernàndez, ha dit a Pineda que estan fent un anàlisi de l'estat de la situació a tots els municipis. Ha explicat que s'ha creat un espai de coordinació entre les diferents administracions involucrades, per treballar conjuntament. En el cas de Pineda, Juli Fernández ha pres el compromís de traslladar a la Generalitat les peticions que ha fet l'alcalde de Pineda, entre elles la de millorar el transport cap a Girona, tenint en compte l'ensorrament del pont ferroviari entre Malgrat i Blanes. Així ho ha dit a Ràdio Pineda. Pel que fa a l'estació de bombament de la depuradora a primera línia de platja, ha dit que està molt exposada i caldrà estudiar i valorar quina intervenció és cal fer, «mirant cap al futur pensant si aquesta ubicació és ideal o no, ja que després dels episodis d'emergència ens ho hem de replantejar tot»

 

 

2
L'estació de bombament, a l'esquerra

 

1

2

 

El delegat del govern de la Generalitat, Juli Fernàndez, ha recordat també que el govern ja ha aprovat la primera línia d'ajudes d'11 M€ en l'àmbit de l'agricultura, pensant en el Delta de la Tordera i el Delta de l'Ebre i el Fluvià. Ha dit que en els propers dies es faran més acords d'ajuts per intervenir al litoral.

 

2
Juli Fernàndez i Xavier Amor han fet declaracions a Ràdio Pineda

 

Xavier Amor també ha volgut reiterar l'agraïment cap al Delegat del Govern de la Generalitat, ja que van poder estar en contacte des del primer moment del temporal per anar solventant tot el que es podia atendre.

 

2