Vés al contingut
1

Mònica Palacín: "Volem un govern a Pineda proactiu i que pensi més en el futur"

Escolta aquí l'entrevista a Mònica Palacín

 

Ràdio Pineda continua el cicle d'entrevistes als portaveus polítics a Pineda amb representació a l'Ajuntament, quan es compleix una mica més de mig any de les Eleccions Municipals. Avui ha estat el torn de Mònica Palacín d'ERC-JxP. Palacín és també diputada al Parlament per ERC. Hem tractat aspectes de la política local, valoració dels primers mesos de mandat, reptes de futur immediats i també hem tingut espai per la política catalana i espanyola.

Mònica Palacín ha començat l'entrevista explicant la importància de la trobada feta el cap de setmana, per preparar temes de política local i repartint cadascun dels 7 àmbits que tenen cada regidor i regidora del seu grup. Mònica Palacín ha dit que «el govern el PSC prioritza aspectes com ara tenir presència en els actes de les entitats i no per fer la feina compromesa». En aquest sentit, ha dit que «a hores d'ara encara no s'ha presentat el PAM, el Pla d'Actuació Municipal».

Entre les prioritats del mandat, es marquen aspectes com ara treballar amb les associacions veïnals, escoles i entitats per «fer barri i anar reduint l'incivisme a Pineda». Ha demanat tirar endavant iniciatives com ara que du a terme l'Institut Euclides en aspectes com el reciclatge i per això ha demanat més implicació de l'Ajuntament de Pineda.

Ha demanat un «govern pro-actiu i que no sigui reactiu». També ha afegit que demanen polítiques en habitatge social i en pensar bé com ha de ser la Pineda del futur». Ha posat com a exemple la nova fesomia que ha de tenir el passeig després dels darrers temporals. També ha dit que són l'alternativa al govern del PSC «partint de la base que tenen bona relació però aquí estem per fer política». Ha dit que es deuen a la ciutadania i vetllaran perquè l'equip de govern dugui a terme les propostes que ha fet i per això ha dit que «tenen més eines per ser més exigents a l'actual govern».

 

1

 

Pel que fa a l'àmbit general, ha dit que «és molt important que es puguin aprovar els pressupostos de la Generalitat ja que estan prorrogats des del 2017, amb serveis precaris que cal solucionar». Ha posat com a exemple els diners que es destinaran a l'àmbit de la salut o educació per posar dos exemples.

 

També ha volgut destacar la 'Taula de diàleg' amb el Govern central i ha dit que «són escèptics amb el govern espanyol perquè ens han enganyat moltes vegades» però continuen creient en el diàleg sempre. Ha dit que, com s'ha dit, posaran damunt la taula un referèndum d'autodeterminació per a Catalunya i l'amnistia dels presos, entre altres mesures.

Demà és el torn de Xavier Amor, del PSC.