Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda presentarà públicament el Pla d’Arbrat de Pineda

La presentació pública serà demà divendres a les 11 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament. És és un instrument de treball que contempla tant recomanacions com requisits d’obligat compliment en matèria d’arbres en els carrers del municipi. L’estudi encarregat per l’Ajuntament de Pineda ha estat elaborat pel biòleg especialista en arboricultura Josep Selga, qui conduirà la presentació.


El Pla d’arbrat, que es presentarà per a la seva aprovació en el proper Ple Municipal, fa un inventari de les espècies existents als carrers de Pineda i marca les directrius tècniques que s’hauran de seguir per a la gestió dels carrers amb arbrat. La correcta selecció d’espècies millora la gestió i el manteniment dels arbres, i també evita problemes com l’aixecament de voreres i calçades, filtracions a canonades, etc.

Biodiversitat per una millor gestió

El Pla Director marca la diversitat d’espècies com un criteri a seguir. Per exemple l’inventari posa de manifest l’alt percentatge de moreres al municipi, que s’han de substituir en part per altres especies més convenients.