Vés al contingut
visita ministre

Pineda és un dels municipis del litoral afectats pel temporal Glòria que rebrà diners per inversions del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic

Visita del ministre Illa a Pineda, acompanyat per l'alcalde i regidors/es de govern i oposició. Foto: Ràdio Pineda

 

Pineda és un dels municipis del litoral afectats pel temporal Glòria que rebrà diners per inversions del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. El Ministeri ha acordat declarar d'emergència les obres per reparar els danys que el temporal Gloria va provocar a la costa catalana entre el 19 i el 24 de gener.


 

Per la seva part, l'Ajuntament de Pineda ja ha aprovat formalment «sol·licitar al Govern de l'Estat la declaració del terme municipal de Pineda de Mar com a zona greument afectada per una emergència de protecció civil». Aquest és un tramit necessari «per tal de que s’adoptin mesures urgents per a pal·liar els danys causats pel temporal». L'aprovació s'ha fet per Comissió Informativa i recull l'informe de danys, un tràmit necessari per rebre els ajuts de l'Estat.


 

En total, a la província de Barcelona s'invertiran 2 milions d'euros per pèrdues de sorra a les platges, danys en camins litorals, passejos i esculleres, acumulació de gran quantitat de residus i brutícia i afectacions a les dunes. Els diners es destinaran a Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Barcelona, Sant Pol de Mar, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Premià de Mar, el Masnou, Montgat, Gavà, Sitges, Viladecans i Cubelles.


 


 

En total s'hi destinaran 5,75 MEUR, dels quals 3,5 milions seran per a la demarcació de Tarragona, 2 milions per a Barcelona i 250.000 euros a Girona. Aquestes quantitats es podrien ampliar en funció de les necessitats.

 

2