Vés al contingut
1

L’Hospital de Calella acull el primer cicle formatiu gratuït per formar voluntaris en cures pal·liatives a l’Alt Maresme

Demà, l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella acollirà el primer cicle formatiu per formar voluntaris en cures pal·liatives a l’Alt Maresme. La formació va adreçada a les persones que ja fan voluntariat hospitalari i també als cuidadors informals que estiguin interessats en l’acció voluntària. I és que en aquesta part del territori manquen voluntaris amb una formació tan específica perquè  puguin donar resposta als pacients que ho requereixen i que es troben ingressats al centre hospitalari de Calella o bé són al seu domicili.

Davant d’aquesta necessitat, professionals de l’Equip d’Atenció Psicosocial de la Fundació Hospital, amb el suport de l’Escola de Cuidadors del Programa d’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades, de l’Obra Social la Caixa, impartiran la formació, que consta d’un total de 9 sessions de dues hores cadascuna. A més, el curs està acreditat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.


 


Les inscripcions per a totes les persones interessades ja estan obertes i s’han de fer a través de la pàgina web de la Fundació Hospital (www.fundaciohospital.org)  o trucant per telèfon (93 741 91 60).

El programa formatiu
Formació bàsica voluntariat en malalts crònics/baixa complexitat
4 de març - El Voluntariat
11 de març - Cures Pal·liatives
18 de març - Confort Emocional I: Vincle i Comunicació
25 de març - Confort Emocional II: Gestió Emocional
1 d’abril - L’acció Voluntària

Formació especialitzada mitja / alta complexitat
8 d’abril - Parlem sobre el Dol
22 d’abril - Confort Físic: La Dimensió Clínica
29 d’abril - Cuidar-se per Cuidar: Prevenció del Burnout
6 de maig - Persona i Demència


Foto: CSMS