Vés al contingut
1

Les farmàcies de Pineda han esgotat les mascaretes i fins i tot hi ha llista d'espera per a poder-ne comprar

Foto: ACN
 

 

Escolta aquí les declaracions de les farmàcies

 

La preocupació pel brot de coronavirus i el primer cas a Catalunya, ha disparat la venda de mascaretes a totes les farmàcies i estan esgotades. Ràdio Pineda ha parlat amb les farmàcies de Pineda i així ho han confirmat a la nostra emissora.

Fa un mes, els farmacèutics ja van notar un augment de vendes per la preocupació a nivell global. S'ha incrementat molt la demanda de mascaretes i fins i tot ja es poden veure algunes persones que porten mascara en poblacions com ara a Pineda i la resta de pobles i ciutats de Catalunya. 

El farmacèutic Cesareo Areales, de la Farmàcia Badia, ha dit que «s'han esgotat les unitats i els països fabricants tampoc no en subministren». També ha dit que «hi ha molta gent que pregunta i s'ha generat alarma social». Ha afegit que el millor és tenir bones pautes de higiene i seguir els consells que ja s'anuncien per evitar la grip. Jaume Pombo de la Farmàcia Costa, ha explicat que «hi ha famílies que demanen mascaretes per enviar a la família, sobretot a països orientals i ara estan esgotades».

També ha dit que «cal explicar bé la realitat i per tant, s'ha de dir que pot ser una malaltia greu en alguns casos». Ha afegit que «hi ha diversos tipus de mascaretes i no totes serveixen per igual». Ha dit que cal seguir les mateixes pautes que en cas de patir la grip.

El farmacèutic Sebastià Borràs, ha dit que «fins i tot hi ha llista d'espera per aconseguir mascaretes i ha sorprès molt als professionals».

La Rosa de la Farmàcia Vives ha dit que «no tenen cap mascareta i els proveïdors no els diuen quan poden arribar les noves comandes».

També s'han esgotat a la Farmàcia Francitorra i segons han dit «no hi ha data per tornar-ne a tenir». També ha explicat que s'han esgotat els desinfectants de mans.

Tàmara Flores, de la farmàcia Segarra, també ha dit que «fa molts dies que no en disposen i cada dia hi va molta gent preocupada per aquest afer».
 

Vicenç Segarra, també ha donat consells i ha dit que «hi ha una psicosi però no deixa de ser un virus similar a la grip, i per tant, no cal prendre mesures diferents». Ha dit que «si una persona té febre o grip el més oportú és seguir les pautes que ja coneixem, com rentar-nos les mans, no estornudar o tosir prop de la gent, entre altres mesures molt fàcils de seguir».

 

Recordem que s'ha detectat el primer cas a Catalunya, una dona italiana que fa poc va ser en aquell país. Es troba bé de salut però ingressada. Hi ha 33 casos més en aïllament domiciliari per haver estat en contacte amb la hospitalitzada.