Vés al contingut
2

Solidaritat Pineda-Senegal: «Mares i nadons morien en el trajecte a l'hospital perquè no tenien una ambulància a Mampatim»

 

Escolta AQUÍ el programa Pineda es Mou,  especial Pineda-Senegal

 

Una ambulància i un aparell per fer ecografies. Aquesta va ser la donació que l'Ajuntament de Pineda va fer a l'entitat senegalesa de La Patim, i que ja són al Senegal des de fa dos anys. Recentment, l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, es va desplaçar al Senegal, convidat per les autoritats locals, per conèixer de prop la importància que té comptar amb una ambulància i l'aparell d'ecografies en el centre de Salut de Mampatim. L'alcalde de la localitat de Mampatim va explicar a l'alcalde de Pineda que malauradament, moltes «mares i bebès morien en el trajecte a l'hospital perquè no tenien una ambulància» quan hi havia complicacions o pel desplaçament.

1

2

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor per comprovar sobre el terreny el servei que està fent l'ambulància i l'aparell d'ecografies. Ha dit a Ràdio Pineda que «quan hi vas prens consciència de les necessitats que té encara aquesta comunitat». Un dels impulsors del projecte i president de La Patim, Abdulai Balde, ha dit que «ara han canviat moltes coses però encara hi ha necessitats perquè no hi ha bones carreteres ni bons mitjans de transport». Ha dit que «l'hospital més proper és a 100 quilòmetres i per això hi ha deficiències en matèria de salut».

 

L'objectiu d'aquest projecte solidari és poder fer control i traslladar dones embarassades d'aquesta i altres poblacions per a poder atendre i dur-les a l'hospital. També es destinen diners per al manteniment de la maquinària i es va signar una protocol amb un tècnic que es farà càrrec del material.

 

Xavier Amor i el president de La Patim, Abdulai Balde, han participat al programa Pineda Es Mou de Ràdio Pineda.

 

2