Vés al contingut
1

El sector hoteler de l'Alt Maresme està preocupat per l'efecte que està tenint el coronavirus en les reserves per Setmana Santa

Foto: Imatge general de la platja de Pineda. Foto d'arxiu

 

Els hotelers esperen que es pugui revertir la situació ja que d'aquí a un mes just començarà la Setmana Santa, període que comença la temporada turística

 

El president del Gremi d'Hosteleria del Maresme, l'hoteler pinedenc Jordi Noguera, ha dit en una entrevista a Ràdio Pineda, que «el 2020 va començar amb un gran temporal que ha afectat la costa i alguns establiments, i ara, amb l'arribada del coronavirus, la situació s'ha agreujat». Ha dit que «al sector estan molt preocupats perquè tot fa indicar que pot tenir una gran repercussió al sector». També ha dit que «el món és global i ja es va notar de forma especial amb la no celebració del Mobile, i altres fòrums i congressos que s'han anul.lat a Barcelona». També ha dit que «tot fa indicar que es notarà perquè la gent s'ho pensa més a l'hora de viatjar».

 

Jordi Noguera ha dit que «malgrat tot cal ser optimistes i esperen que amb el pas de les setmanes agafi una altre caire i per això -ha dit- confia molt en el sistema sanitari que pugui donar resposta a la situació». En aquesta entrevista ha dit que «s'ha notat la baixada de reserves a nivell general».

També ha dit que el sector ja va patir al tancament de l'any passat amb la fallida de Thomas Cook que va deixar molts impagaments a diversos hotels de la comarca.


 

Els municipis de l'Alt Maresme esperen poder "dignificar" el seu front marítim abans de la Setmana Santa. Recordem que ara a finals dels mes de gener, el temporal Glòria va causar desperfectes importants a les platges. En el cas de Pineda, caldrà refer l'escullera i fer inversions al passeig que s'acosten al milió d'euros. Tot i que s'han registrat incidències arreu d'aquest territori, els desperfectes van ser especialment notables a l'Alt Maresme com a Pineda, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Calella o Malgrat de Mar. La zona turística de Malgrat de Mar, on s'hi troben diversos càmpings, la destrossa ha estat enorme. A Pineda hi ha manca de sorra en diversos sectors de la platja, que pot provocar fins i tot que el modul de salvament canvii de lloc i també alguns guinguetes.