Vés al contingut
1

#RecordaPineda amb l'Arxiu Municipal us posa a prova. Quin carrer sóc?

Aquest cop us plantegem un joc consistent a endevinar el carrer que apareix a la imatge que acompanya la publicació, presa el 1955 pel fotògraf Joan Poch Gimferrer. El carrer que tractem en aquesta publicació correspon a un de perpendicular al carrer de Mar.

Tot i que pels edificis que actualment existeixen a la part del carrer que apareix a la imatge no ho podria semblar, és un carrer que va començar a urbanitzar-se a partir de 1750 aproximadament.

Aquest vial ja consta esmentat al Cens d’edificis de 1859 amb el seu nom inicial de Travessia de Mar. Les poques cases que existien en aquell temps eren ocupades o propietat de famílies que es dedicaven a la pesca professional.

No va ser fins el dia 25 d’abril de 1930 que l’Ajuntament va acordar posar el nom actual del carrer, que correspon a un autor teatral i poeta català, molt popular a la seva època.

La casa de planta baixa i pis que s’observa a primer pla a la imatge, que a la façana hi consta una porta i, a sobra d’aquesta, una finestra, pertanyia a Salvador Fabré, conegut com a Vador de l’Era.

Aquesta casa es va enderrocar poc després de capturar la imatge per a permetre allargar el carrer des d’on està feta la fotografia, carrer que durant el franquisme tenia el nom de José Antonio Primo de Rivera, fundador i ideòleg del partit Falange Española. En canvi, les dues cases que queden a l’esquerra d’aquesta central encara es conserven tot i que amb alguna modificació.

No donem més informació del c. José Antonio ja que serà objecte d’una altra publicació.

Ànims amb les respostes !

(Arxiu Municipal)