Vés al contingut
1

Catalunya passa en fase d'alerta i prohibeix les concentracions de més de 1.000 persones

Puc estar infectat pel coronavirus?

 

El Govern prohibeix les aglomeracions de més de 1.000 persones i els esdeveniments esportius es jugaran a porta tancada. Els actes en espais tancats de menys d'un miler d'assistents es podran celebrar només si s'ocupa un terç de l'aforament.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que a partir de dijous quedaran prohibits els actes on hi participin més de 1.000 persones, ja siguin a l'aire lliure o en un recinte tancat. Els actes en espais tancats de menys d'un miler d'assistents es podran celebrar només si s'ocupa un terç de l'aforament. Tots els esdeveniments esportius es jugaran a porta tancada. Si hi ha menors d'edat podran estar acompanyats. Totes aquestes mesures duraran 15 dies però es podran allargar. En les properes hores s'establiran les mesures en l'àmbit de l'administració pública. "És possible que en els pròxims dies es prenguin mesures més dràstiques i contundents de les que s'han pres fins ara. Demanem comprensió", ha conclòs Torra.

 

Educació manté les extraescolars però suspèn altres activitats amb nens de molts centres. Educació insta a suspendre activitats no lectives que es facin a fora dels centres i que impliquin diversos centres alhora (com ara fires, cantades, certàmens, etc). Les sortides lectives que impliquin un sol centre es poden mantenir. El conseller Bargalló diu que "no hi ha cap motiu" per ara, per suspendre les classes de manera generalitzada per la crisi del coronavirus.

Comunicat del Departament d'Educació


 

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha explicat que el Govern està ultimant un pla de mesures econòmiques perquè els efectes del coronavirus sobre l'economia catalana es vegin "mitigats" al màxim possible.

El Departament de Salut demana als hospitals i als ambulatoris a ajornar proves i visites. Es vol contenir la transmissió el màxim possible.


 

El govern espanyol té previst aprovar un pla de xoc aquesta setmana per ajudar les empreses i els treballadors i el president Pedro Sánchez ha avançat algunes mesures, en una compareixença a La Moncloa després de reunir-se, per videoconferència, amb la resta de líders europeus, per intentar frenar l'expansió del coronavirus. També ha dit que s'acosten setmanes difícils i apel.la al deure cívic de tothom. Segons alguns mitjans, es podria anunciar un «fort pla de xoc contra el virus Covid-19».


En clau local, s'ha anulat la Gimnastrada que s'havia de fer demà dijous amb la participació dels instituts de Pineda. Els esdeveniments esportius del cap de setmana també seran a porta tancada, com ara la competició de lliga que organitza ADIAM amb altres clubs espanyols.

També poden quedar afectats actes culturals del cap de setmana a nivell general.


 

D'acord amb les mesures que acaba de fer públiques el govern per contenir la propagació del Covid-19 Ràdio Associació suspèn la Gala de lliurament dels #PremisRàdioAssociació2020 que s'havia de celebrar el proper dimecres 25 de març al CCCB.

Ràdio Pineda, Ràdio Tordera, Ona Malgrat, Ràdio Palafolls i Ràdio Calella TV hem rebut una menció especial de qualitat en aquest certamen, per un reportatge del temporal Glòria. Havíem de participar a la gala que ara ha quedat ajornada.

 

1

 

Fotos: Rètols informatius al CAP de Pineda