Vés al contingut
1

Confinament a casa; coses que has de saber

Restricció de mobilitat

La Policia local i l'Ajuntament recorda que hem de restringir la circulació per carrers, places i platges i quedar-nos a casa. Amb la col•laboració de tothom ajudem a que hi hagi menys contagis. Respectem així la feina del personal sanitari i de seguretat #quedatacasa

S'ha tanca l'accés a la platja i als parcs. L'inspector en cap de la Policia Local de Pineda, Carles Santacreu, ha demanat la col.laboració de tothom per a complir el confinament a casa. Per això es demana responsabilitat. Mentrestant, el govern espanyol dóna per fet que s'haurà de prorrogar l'estat d'alarma més enllà dels 15 dies segons ha dit en una entrevista el ministre Ábalos.

 

1

 

Només es pot circular pel carrer per: adquirir aliments, farmàcia i primera necessitat, assistir a centres sanitaris, anar a la feina, cura de gent depenent, anar al banc, passejar mascotes (una sola persones i el menor temps possibles), i posar benzina.


1


 

 

La zona verda i la zona blava d'aparcament són gratuïtes

Per evitar que les persones hagin de sortir al carrer a moure el cotxe, i per facilitar l'aparcament de veïns, l'Ajuntament de Pineda de Mar decreta que la zona blava i verda serà gratuïta fins a nova indicació.

 

1


 

Renfe manté freqüències de pas a Rodalies

Es mantenen les freqüències de pas. Però recorda mantenir les mesures de seguretat i viatja només si és imprescindible.

Renfe posarà a la venda nous bitllets equivalents al 50% de freqüències actuals amb el 30% de l'ocupació de cada cotxe a la llarga distància i mitja distància.

 

Consulta aquí la freqüència de bus

 

 

1
 

 

Taxis

Es garanteixen els serveis mínims. Telèfon 93 767 21 93.


 

Dependències municipals

L'Ajuntament de Pineda ha suspès l'atenció presencial als edificis municipals. Podeu trucarl al 93 767 15 60 o bé a la Policia Local 93 762 96 00. Es demana la col·laboració ciutadana. S'han pres diverses mesures a les dependències municipals i demana «fer un ús responsable del servei i es pugui posposar en el temps les tasques a fer» segons ha explicat l'alcalde de Pineda Xavier Amor.

L'Ajuntament de Pineda ha habilitat informació al web municipal. Clica aquí https://www.pinedademar.cat/coronavirus

 

1


 

L'Ajuntament demana reduir els desplaçaments als mínims indispensables i essencials. Hem de tenir present que el nombre de casos per milió d’habitants d’Espanya ja supera al d’Itàlia. I recordeu que cal frenar la propagació per evitar el col·lapse del sistema sanitari. Es treballa amb mascareta i guants.

 


 

Ràdio Pineda pren mesures de prevenció

Per mesures de prevenció sanitària, Ràdio Pineda restringeix l'accés a les seves instal.lacions. Per posar-vos en contacte amb nosaltres truqueu al 93 767 19 19, al correu electrònic radio@radiopineda.cat o bé a través de les xarxes socials.

Disculpeu les molèsties.


 

#quedatacasa

Xavier Amor demana confinar-se a casa i seguir les recomanacions que es poden conèixer a través dels mitjans de comunicació.

1
 

La Deixalleria Municipal tanca les portes als usuaris no professionals. Tampoc no es farà recollida de mobles vells al carrer.

La Deixalleria Municipal tanca les portes. Tampoc no es farà recollida de mobles vells. Es demana civísme a la població.

 

Els comerços d'alimentació i farmàcies prenen mesures de protecció

Els comerços com ara supermercats, o forns de pa, entre altres que es mantenen oberts, han pres mesures de seguretat com ara demanar als clients un màxim de tres persones dins l'establiment, o mantenir distància de seguretat. 

 

1

 

1

 

En alguns comerços o supermercats s'han esgotat alguns productes. Es demana no acapara aliments ja que hi haurà suficient estoc a tot el país.

 

1

 

Les farmàcies també han instal.lat mampares de protecció, treballen amb guanys i mascareta, i uns rètols adverteixen de la importància de mantenir distàncies entre persones.


 

 

La CSMS prenen mesures organitzatives per evitar contagis

- Limitació de l’activitat programada als centres d’atenció primària i també a les consultes externes dels dos hospitals.

S’anul·len totes les proves no urgents i es dona preferència a l’atenció urgent.

- Potenciar l’atenció telefònica tant per a l’activitat programada de l’atenció  primària com per a l’hospitalària. Professionals sanitaris seran els qui faran el seguiment dels pacients.

- Suspensió de l’activitat quirúrgica ajornable. Es manté l’activitat urgent.

- Limitació a una persona el nombre d’acompanyants o visites als pacients ingressats als centres hospitalaris de Blanes i Calella.

- S’habiliten espais als dos hospitals per atendre pacients amb sospita d’infecció.

- Restricció al màxim de les visites als centres sociosanitaris. Només es permetrà l’entrada en casos justificats, sempre, amb l’aprovació de la direcció del centre. I també se suspenen les sortides dels pacients i residents.
 
I a més, continuen vigents
les suspensions entorn de:
- Totes les activitats formatives externes i internes
- Les pràctiques clíniques d’estudiants.
- Tota l’activitat del voluntariat.
- Totes les reunions internes, excepte les necessàries per al correcte tractament i seguiment dels pacients, i els comitès directius.

 


 

Catalunya ha iniciat avui el primer assaig clínic a nivell mundial contra el coronavirus

S'ha explicat avui a la Generalitat. S'ha començat un assaig clínic pioner al món i en 21 dies es podran conèixer els resultats. Actualment, una persona amb coronavirus pot transmetre el virus durant 14 dies. Cada persona infecta a altres persones i es vol aturar la cadena de transmissió. L'assaig clínic va en aquesta línia, per fer disminuir el nombre de dies en que una persona és infecciosa.


 

 

El CCM tanca les seves portes

Segons ha fet saber el Consell Comarcal del Maresme, El conjunt de serveis del consell fa teletraball des d'avui. L'atenció serà telemàtica per responsabilitat segons han fet saber. Trobareu les adreces electròniques de tots els serveis al web: http://ccmaresme.cat

Alguns ajuntaments també s'han sumat a la mesura.


 

 

Bisbat de Girona

Els bisbats de Catalunya també han emès un comunicat on demanen que els fidels intensifiquin l’oració i mirin de seguir la missa per televisió, ràdio, o internet. El comunicat diu també que pregaran perquè superar aquesta pandèmia. El comunicat afegeix que es suspenen totes les misses i les celebracions que s'hagin de fer es faran més endavant així com celebracions sacramentals. S'han suspès tots els actes de Setmana Santa a Girona.

 

1
Pineda, aquest matí de dilluns.


 

 

Recordeu els telèfons d'emergència

061 Urgències per #coronavirus i sanitàries.

012 Consultes generals sobre Coronavirus i altres.

112 Emergències.

 

 

Pere Aragonès, positiu en Covid-19

El vicepresident de la Generalitat, el pinedenc Pere Aragonès, ha donat positiu en el test. És per tant, el primer pinedenc en ser positiu per coronavirus i segons un missatge a les xarxes socials, «es troba en perfecte estat de salut. Resto confinat a casa seguint les indicacions mèdiques, des d’on seguiré treballant. Cal actuar amb la màxima prevenció i responsabilitat». La Regió Sanitària de Girona ha informat de 13 nous casos a La Selva, el Gironès i l'Alt Empordà.

 

1

 

 

 

Es crea a Pineda la Xarxa Local de Suport Mutu

Un grup de joves s'ha organitzat per donar un cop de mà als col·lectius més afectats aquests dies. És per això que han emès un comunicat de suport a les persones que són d'un grup de risc i necessitin ajuda. Es pot contactar amb els telèfons:

Andrea: +34636392752

Pau: +34690273912

Genís:+34686282638

 

Si teniu ganes d'ajudar els teus veïns aquests dies, pots contactar amb aquest grup. En cas que calgui ajuda ho faran saber a través del canal i la pàgina de Facebook. L'Ajuntament comptarà amb nosaltres en cas de detectar necessitat de voluntaris per ajudar el poble segons han fet saber. El grup de voluntariat demana «cuidar-nos per cuidar les persones qui més estimem. Cal fer cas a les autoritats sanitàries per evitar la propagació del Covid-19 arreu».

 

Sons of Poblenou s'ofereixen a ajudar-te

També l'entitat Sons of Poblenou ofereix ajuda a qui la necessiti. Us podeu posar en contacte amb ells i segons afirmen «es posaran al vostre servei», sobretot per gent gran o persones de risc i a qui ho necessiti. Fins i tot us poden anar a comprar productes.

El seu telèfon és el 659 96 49 40 o bé el 657 30 41 74 o pots contactar amb ells al Facebook. #SonsOfPoblenou

 

1

 

 

 

 

1