Vés al contingut
1

La Comissió de Seguiment del Coronavius pren mesures preventives i extraordinàries davant del Covid-19

Escolta l'alcalde de Pineda Xavier Amor

 

Les mesures es prenen «amb la finalitat de alvaguardar la protecció de la salut i de garantir simultàniament l’adequada prestació dels serveis públics municipals que resultin imprescindibles per a la ciutadania». També per «establir mesures de racionalització sobre els serveis municipals que es presten al municipi i que, en el seu cas, puguin tenir impacte en la ciutadania».


 

Els treballadors de Serveis Municipals treballarà amb 3 grups de les diferents colles que faran treball presencial de dilluns a divendres per torns. L’entrada i sortida del personal a l’inici i final de la jornada esglaonat.

Les tasques a què es destinarà tot el personal de brigada serà la de neteges especials d’elements de la via pública, ordre i desinfecció.

El personal de recollida d’escombraries mantindrà el seu torn.


 

El personal de suport administratiu treballarà en servei de guàrdies vinculada a un dels tres torns.


 


 

A la Policia Local es manté el servei. El personal podrà sol·licitar l’adaptació del seu torn de treball que s’atorgarà en funció de les peticions i les necessitats dels serveis. També hi haurà personal administratiu a la Policia Local.


 


 

A Serveis socials es potenciarà el treball des de casa del personal tècnic sempre garantint la disponibilitat de tot el personal telefònicament per resoldre qualsevol urgència. Hi haurà d’haver dos tècnics i una persona de suport administratiu amb presència per torns. A les treballadores familiars se’ls assignaran tasques de suport al servei.


 

Hi ha també reorganització de serveis per la resta de treballadors com ara conserges, personal de l'Escola Sant Jordi, la OAC, Ràdio Pineda o el personal d'informàtica, etc.


 

El servei del taxi serà amb serveis mínims.


 

Es tanquen tots els espais públics i la platja de Pineda.


 

La Deixalleria Municipal tanca les portes. Tampoc no es farà recollida de mobles vells. Es demana civísme a la poblacio.


 

Només es podran fer reunions de caràcter essencial i s’abocaran les competències que l’alcalde té delegades a la junta de govern perquè es puguin adoptar resolucions directament des de l’Alcaldia.


 

Pel que fa les sessions plenàries queden suspeses i només es celebraran sessions plenàries per causes excepcionals i amb la presència mínima de persones per poder adoptar els acords de conformitat amb les majories necessàries.


 


 

En matèria interna a l'Ajuntament de Pineda, els treballadors han de seguir un seguit de mesures extraordinàries d'higiene i funcionament ordinari que queda recollit en un document intern.


 


 

Segons la resolució aprovada, «la propagació del coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) ha comportat entre altres mesures la declaració de l’estat d’alarma per part del Govern central, mitjançant Reial Decret 463/2020, de 14 de març, declaració que ha vingut a complementar les mesures urgents adoptades mitjançant el Reial Decret-Llei 7/2020, de 12 de març, centrat en la resposta a l’impacte econòmic del COVID-19».

«La situació d’excepcionalitat i emergència provocada pel virus esmentat i l’impacte dels seus efectes incideix directament en la prestació de servei i l’activitat municipal i en aquest sentit s’han adoptat una sèrie de mesures necessàries per protegir la salut i la seguretat de la ciutadania, les quals requeriran l’adaptació en la prestació dels serveis municipals, en l’activitat pública i administrativa».