Vés al contingut
1

Primers casos a l'Alt Maresme i a l'Hospital Sant Jaume de Calella

Primers casos a la CSMS

La CSMS de l’Alt Maresme ha informat que s'han detectat dos nous casos positius de Covid-19. Cal tenir en compte que aquests dos casos no són representatius de tot el territori de l’Alt Maresme. Aquests casos només fan referència als que han estat detectats dins dels dispositius de la Corporació de l’Alt Maresme. Per tant, hi pot haver casos a l’Alt Maresme positius i que es comptabilitza al còmput global de Catalunya.


 

Segons s'ha pogut saber, són dos veïns de Calella però seguint el protocol, no s'ha donat més informació. En conèixer la notícia, l'alcaldessa de Calella Montserrat Candini ha fet un missatge on diu que «segueix insistint en la importància de quedar-se a casa» i dóna les gràcies al personal de salut.

Recordem que hi ha mesures estrictes d'accés a l'Hospital de Calella i de Blanes. Es demana no acudir a urgències si no són casos veritablement urgents. S'han ajornat totes les proves i intervencions no urgents. En total, ja s'han registrat 17 casos a la Regió Sanitària de Girona.


 

Recordem que a Pineda també ha donat positiu ell vicepresident de la Generalitat, el pinedenc Pere Aragonès. És per tant, el primer pinedenc en ser positiu per coronavirus i segons un missatge a les xarxes socials, «es troba en perfecte estat de salut. Resto confinat a casa seguint les indicacions mèdiques, des d’on seguiré treballant. Cal actuar amb la màxima prevenció i responsabilitat» segons ha dit.

Ahir es va fer públic també que el President Quim Torra també ha donat positiu a la prova i es troba confinat a la Casa dels Canonges del Palau de la Generalitat.


 

 

Es confirma també el primer contagi d’un ciutadà a Palafolls per coronavirus CoVid-19. Segons ha informat Aspronis, es tracta d’un usuari de residència Pinya de Rosa, gestionada per la Fundació ASPRONIS, i que es troba ingressat a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Onze usuaris de la residència de Palafolls han estat aïllats al mateix centre, a les seves habitacions, i 6 cuidadors estarien en quarantena a casa seva, i no presentarien de moment cap símptoma.

El centre té 45 usuaris i de moment funciona amb normalitat. Han informat que prendran mesures més restrictives al personal i als usuaris.