Vés al contingut
1

La Regió Sanitària Girona confirma la mort de la primera persona afectada per Coronavirus SARS-CoV-2

Es tracta d'un home de 79 anys amb patologies prèvies que estava ingressat en un centre de salut que no s'ha fet públic. A hores d’ara, a la demarcació hi ha un total de 103 persones amb Coronavirus SARS CoV-2, dels quals, 21 són professionals sanitaris dels diferents centres de salut, tant hospitals com atenció primària. D'altra banda, a l'Hospital de Calella no hi ha nous ingressats pel virus, mentre que a l'hospital de Blanes hi ha un nou ingressat.

Hi ha set ingressats a Mataró, dues de les persones, a la UCI. En total hi ha també 92 persones en aïllament domicilia

 

Tots els hospitals de la Regió han adoptat mesures extraordinàries per fer front al COVID-19, com ara anul·lar aquelles intervencions quirúrgiques que són demorables, així com l’activitat ambulatòria i limitar la presència d’usuaris als seus centres. També tenen preparats els seus plans específics per fer front al previsible augment de casos de SARS CoV-2.

 

Els centres d’atenció primària també potencien l’atenció telefònica enlloc de la presencial i només s’atenen les urgències i les consultes que no es poden esperar. Des d’ahir s’han tancat un centenar de consultoris locals arreu de la Regió Sanitària de Girona que feien atenció més puntual, amb l’objectiu de replegar els professionals assistencials als centres més grans. Aquest fet, també permet ser més eficients en la gestió dels equips de protecció individual.