Vés al contingut
1

La Regió Sanitària Girona amplia la capacitat de llits per atendre els pacients amb Covid19 en situació crítica

Als hospitals de Blanes i de Calella s’ha preparat la zona de reanimació dels dos centres per destinar-hi quan sigui necessari els pacients que estiguin més greus. Els professionals de l’equip d’anestèsia s’incorporaran a l’equip d’urgències per poder donar resposta al nombre de pacients crítics que puguin anar arribant.

 

Atenció als pacient no crítics

Pel que fa a la resta de pacients positius en COVID 19 que no requereixen una vigilància intensiva, cada centre ha fet les seves pròpies adaptacions internes, sobretot sectoritzant espais (tant l’atenció a urgències com l’hospitalització) per tal que els pacients positius i els negatius estiguin en diferents àrees. Els centres  tenen previstos els seus respectius plans per anar ampliant les zones d’hospitalització de pacients amb Covid19 en cas de necessitat, i en algunes comarques s’està en converses amb hotels de la zona per si fos necessari derivar usuaris de residències i destinar aquests centres a l’ingrés de pacients no greus.

 


 

Reorganització dels professionals

Aquesta adaptació interna que han fet els centres pel que fa a l’utilització dels llits, ha fet que també s’hagin hagut de reorganitzar les plantilles de professionals i formar-los  en alguns casos, per a les noves funcions que previsiblement els tocarà assumir. 

 

Al Trueta s’ha definit un pla de contingència per tal que metges d’altres especialitats puguin ajudar els serveis de Medicina Interna, Medicina Intensiva, Urgències i Pneumologia en el maneig dels pacients amb COVID 19. Així, per a l’atenció al pacient crític (COVID i no COVID) l'UCI compta amb el suport dels serveis de Cardiologia i Anestesiologia. Per la seva banda, els servei de Medicina Interna, Pneumologia i Urgències reben des d’avui recolzament per fer assistència directa dels professionals d’uns determinats serveis, mentre que la resta d’especialitats donen recolzament assumint labors de suport no directament assistencial però que són vitals perquè aquests serveis puguin continuar treballant.