Vés al contingut
2

El voluntariat de Pineda ja supera les 5.000 mascaretes, amb 110 persones cosint a casa

Una petita part del molt voluntariat que està participant. Imatges cedides per El Caliu del Cor. Muntatge: Ràdio Pineda

 

Així ho ha explicat a Ràdio Pineda Carmen Guajardo, presidenta de l'entitat El Caliu del Cor. Les persones voluntàries reben la roba i el material necessari a casa, i han de fer les mascaretes al seu domicili, amb la prohibició de fer la feina en grups per evitar contactes. El nombre de persones voluntàries continua creixent en l'última setmana han incorporat 30 persones més.

 

El Caliu del Cor fa 'kits' individualitzats per a cada voluntari, amb la roba i les gomes. L'empresa MRW s'encarrega de fer el repartiment a les diferents cases i un cop estan cosides, també les recullen i les dipositen a la Policia Local de Pineda punt de recollida centralitzada de Pineda. L'Ajuntament de Pineda coordina la iniciativa i ha aconeguit el material, de diverses empreses que han fet donacions. El Caliu del Cor coordina l'operatiu gràcies a l'experiència que té l'entitat, que es dedica a cosir coixins homologats per a persones operades de càncer de mama i que després es distribueixen als hospitals.

 

Empreses col·laboradores

Les empreses que col.laboren, a més de MRW, són Faicom Packaging, Jovi Tèxtil, Puntielàstic de Pineda, així com Promise de Sant Pol i amb la col.laboració de Valentín Lemus.


1

 

A l'espera que arribin mascaretes fabricades amb tots els requisits necessaris, aquestes són pels serveis d'emergència, serveis sanitaris i serveis d'atenció a la ciutadania. Aquestes mascaretes no poden substituir les necessàries als hospitals i ambulatoris, però s'ofereixen als professionals mentre no es puguin disposar d'estocs.