Vés al contingut
1

Joc en temps de confinament. Saps reconèixer cada ermita?

En aquesta publicació us plantegem un joc. Consisteix en endevinar la capella o ermita pinedenca que s’amaga darrere de les pistes que us donem. Animeu-vos a participar.


Les respostes les donarem la propera setmana.

 

1
 

1.- Aquesta capella és l’única que actualment es troba dins del nucli urbà de Pineda (foto 1), situada a l’antiga via de comunicació, i el dia 13 de juny encara es celebra una missa seguida d’un petit refrigeri. El sant al que està dedicada és patró dels paletes.

 

1
 

2.- Aquesta ermita tot i estar situada al terme municipal de Pineda de Mar, sempre ha estat més venerada pels calellencs i calellenques. És la que es troba a més altitud de les que existeixen o han existit a Pineda de Mar, concretament a uns 284 metres (foto 2). Actualment es troba en procés de restauració.


 

3

3.- La següent capella segurament és la més desconeguda de totes. De l’edificació només sabem que era de planta quadrada gràcies a aparèixer situada en algun plànol antic (foto 3). El sant al que estava dedicada, que és el mateix de la número 2, és patró d’Escòcia entre d’altres i es representa amb barba, un llibre i una creu en forma d’aspa. Estava situada al costat de la riera i just per sota de la carretera N-II.

 

1
 

4.- Les poques restes de la següent capella es troben situades a un turó molt emblemàtic del nostre municipi, a 267 metres d’altitud i forma part de la principal construcció fortificada del nostre poble (foto 4). El sant al que estava dedicada aquesta capella es considera el primer arcàngel i és patró de la policia.


 


 

ARXIU MUNICIPAL DE PINEDA DE MAR