Vés al contingut
1

Arran del Covid-19 es suspèn definitivament el projecte 'Vacances en Pau 2020' dels infants sahrauís

El projecte queda suspès segons ha fet saber el govern sahrauí a les diferents delegacions d'arreu, entre elles també la delegació catalana. Segons assegura «davant la situació actual es decideix suspendre el programa per l'estiu de 2020 per molt dolorosa que resulti». Asseguren que «és la millor opció davant la situació excepcional que travessa el món».

El govern del Sàhara diu també que «el poble sahrauí continua fort i cohesionat amb compromís polític i moral davant del moviment solidari de moltes famílies que acullen cada any un infant» i espera continuar amb la col.laboració.

El projecte 'Vacances en Pau' dels infants sahrauís consta d'acollir infants per part de famílies a l'estiu. A l'Alt Maresme arriben cap a 10 nens i nenes cada any que marxen dels Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf (Algèria) ubicats en el desert inhòspit on viuen i pateixen les dures condicions de l'estiu. Habitualment venen a passar unes vacances a Catalunya per tornar a principis de setembre amb les seves famílies.

Durant l'estada dels nens a Catalunya es fan revisions mèdiques per detectar possibles problemes de salut sense cost per les famílies acollidores i es dóna una alimentació equilibrada.

 

Actualment, als campaments de refugiats sahrauís el govern també els demana confinament als seus domicilis per evitar que pugui entrar el Covid-19 i colpir la població, que es troba en greu situació mèdica i faltat dels recursos necessaris per fer-hi front.

 

1