Vés al contingut
1

No hi ha data prevista pel retorn de les activitats culturals ni l'organització d'espectacles o actuacions

Arran del Covid-19 s'ha aturat tota expressió cultural al carrer o dins d'espais tancats. Només es podran dur a terme algunes accions quan es produeixi el desconfinament que com s'ha anunciat, es farà de mica en mica i gradualment.

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ja va anunciar a l'inici de la crisi del Covid-19 que «tota activitat a Pineda quedava suspesa com a mínim fins el dia 15 de juny». Això inclou, entre altres, tota la programació semestral de l'Auditori, activitats previstes per entitats, el Sant Jordi (igual que arreu del país), però també el Firasud que s'havia de celebrar el mes de maig, entre altres. Caldrà veure si finalment es pot fer algun tipus de celebració per Sant Joan i més endavant a l'estiu.

Recordem que la Generalitat augura que no hi haurà festivals de música aquest estiu segons la consellera Budó. Segons ha dit «veu molt difícil que a l'estiu es puguin celebrar festivals musicals ja que es consideren multitudinaris».

El grup d'experts del Ministeri de Sanitat demanarà, segons algunes fonts, obrir una mica el confinament la primera quinzena de maig. Però alguns diaris ja publiquen que la seva proposta passa per reduir aforaments als bars, eliminar tots els actes esportius i culturals de l'estiu fins i tot les festes majors, segons la opinió dels experts. També es demanarà distància social, fins i tot a la platja. Segons asseguren, en cas d'un brot seria molt difícil controlar les infeccions i els seus contactes.


 

Recordem que a la passada Setmana Santa ja es van anul·lar tots els actes socials, culturals i religiosos entre altres.

Ara està per veure com pot quedar la programació d'actes previstos a l'estiu a Pineda i arreu, i la possibilitat que es puguin celebrar o no i festivals com ara l'Arts d'Estiu, entre altres.


 

La regidora de Cultura, Sandra Pérez ha dit que «cal agrair a les entitats l'esforç que han hagut de fer per aturar-ho tot, i apostar per les xarxes socials per continuar la seva activitat»


 

La Regidora de Cultura Sandra Pérez ha dit que «les entitats són el motor del poble però han hagut d'aturar-ho tot». Ha dit demanat «prudència a tothom davant la situació actual i que aprofitin el temps per crear nous projectes i pensar com es podrà tornar a gaudir de la cultura».

També ha afegit que «hi ha artistes locals que comparteixen el seu art a les xarxes socials» així com artistes professionals que també ho fan. Recordem que l'Auditori de Pineda ofereix en xarxa alguns dels seus espectacles per oferir diferents propostes culturals que es pugin seguir des de casa.