Vés al contingut
1

Treballadors d'hotels de l'Alt Maresme: sense feina, sense atur i sense ERTO

Un pasadís d'hotel. Foto: Unsplash

 

Treballadors i treballadores de l'hosteleria de l'Alt Maresme han denunciat a diversos mitjans de comunicació, entre ells a Ràdio Pineda, la situació que pateixen alguns, com a Treballadors Fixes Discontinus. Són treballadors contractats cada any durant la temporada turística, des de setmana santa fins després de l'estiu.

 

Hi ha casos en què no només s'han quedat sense feina. Tampoc poden cobrar de l'Estat la prestació, perquè l'empresa no ha fet un ERTO, l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació. Hi ha hotels que no han actuat així, però d'altres sí. Aquesta situació afecta treballadors i treballadors de molts hotels de l'Alt Maresme.

 

Així ho han explicat a Ràdio Pineda i a diversos mitjans:

"Molts hotels tenien previst obrir per Setmana Santa. A causa del covid19 no van poder obrir i els treballadors fixos discontinus han d'estar inclosos en un ERTO. I aquí hi ha el problema. Molts hotels no ho van fer"

 

També hi ha hotels que no han enviat "ni la carta de trucada o carta que conforme" per no poder obrir l'hotel a causa del covid19. Sense aquesta carta, els treballadrs tampoc poden demanar cobrar l'atur.

 

Comunicat conjunt dels Sindicats

Els sindicats han fet un comunicat conjunt en què alerten que incloure aquests treballadors fixos a un ERTO és obligatori, i si no ho fan, han anunciat que caldrà denunciar l'empresa o empreses.

 

A l'Alt Maresme hi ha moltes famílies afectades principalment de Pineda, Calella, Malgrat de Mar, Santa Susanna i Palafolls, que treballen en els hotels de la zona. Ens expliquen que estan molt preocupats per la situació, que esperen que es resolgui.

"Tenim despeses, fills, hipoteques, factures i no es paguen sols. Tampoc tenim tants diners estalviats com gent que treballa tot l'any. I ens sembla que s'obliden de nosaltres i hi ha hotels que fan coses il·legals"

 

1
Fragment del comunicat referent als Treballadors Fixos Discontinus

 

 

D'altra banda, el sindicat COS Maresme també ha aportat dades en un comunicat dels acomiadaments a la comarca i han denunciat la situació. "En conjunt, gairebé 30.000 treballadors/es del Maresme han sigut acomiadats des del 22 de març mitjançant ERTOs, el 30% de les persones treballadores de la comarca afiliades a la seguretat social".

 

En aquests casos, els treballadors es queden sense feina però poden demanar la prestació.

 

1

 

1