Vés al contingut
1

L'alcalde de Pineda demana a l'ACA i al CCM que es plantegi seriosament una nova estació de bombament fora de la platja

Escolta aquí l'entrevista

 

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que "es pot fer una solució temporal a la façana litoral de Pineda, però cal repensar-ho tot a llarg termini, de forma definitiva". Ha dit que entén que caldrà una gran inversió de les administracions, que a la llarga sortiria més a compte que anar fent reparacions cada any". Un cop més, la platja ha patit molt.

Hi ha preocupació per l'estació de bombament de la Depuradora, perquè la canonada ha rebut intensament els cops de les onades, està descalçada a tocar de l'aigua.

 

1

 

Ha dit que "cal fer un canvi d'ubicació de l'estació de Bombament de la Depuradora, i cal que el Consell Comarcal i l'ACA preparin aquest canvi en vistes al futur".

L'alcalde pinedenc ha dit que "demana que les administracions busquin mesures definitives per protegir el litoral, fent un estudi si cal, per recuperar 'els secs' dins el mar que van desaparèixer en bona mesura, perquè aquella barrera de sorra va ser eliminada per una draga per recuperar altres platges a Barcelona".

En l'entrevista l'alcalde de Pineda ha dit també que un estudi del Ministeri recull que hi ha uns espigons artificials a Santa Susanna que perjudiquen la platja de Pineda. Aquest impedeix que la sorra que baixa del delta de La Tordera arribi a Pineda. És un tema que cal demanar i està en estudi per part del Ministeri.

Xavier Amor ha dit que "potser cal demanar que els espigons es replantegin per beneficiar a tothom i no afectar a tercers".