Vés al contingut
1

El Ple Municipal de Pineda, de forma telemàtica i dedicat en gran part a la crisi del Covid-19

Per primer cop a la història, el Ple de l'Ajuntament de Pineda s'ha celebrat de forma telemàtica donat l'estat d'emergència sanitària derivada del COVID-19. Els regidors i regidores van poder participar en el ple a través d'una aplicació per internet. Com sempre, sí que es va poder seguir en directe pel Canal YouTube de l'Ajuntament de Pineda i l'emissió de Ràdio Pineda per internet i l'aplicació de mòbil de Ràdio Pineda.

 

AQUÍ PODEU VEURE I ESCOLTAR EL PLE
 

El ple va començar amb una declaració institucional de cada portaveu municipal, per la situació excepcional que estem vivint a causa de la crisi del Covid-19. Van tenir paraules per tothom qui ha perdut familiars, els qui estan patint les conseqüències d'aquesta situació i per tothom dels serveis d'emergència implicats. Van intervenir l'alcalde, Xavier Amor, del PSC; la regidora portaveu d'ERC-JxP Mònica Palacín; el regidor portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, i la regidora portaveu d'En Marxa-Junts per Catalunya, Noemí Llorens.


 

El punt més destacat va entrar per urgència. Es tracta de les línies d'ajuda de l'Ajuntament de Pineda a les famílies, empreses i persones autònomes per la crisi del COVID-19. El punt el va explicar la regidora de Presidència i Primera Tinent d'alcalde, Sílvia Biosca. La informació està a la pàgina web: www.pinedademar.org i les sol·licituds es presentaran online. També està previst que si algú no té mitjans per fer la sol·licitud on line s'obrirà la possibilitat de presentar-ho en paper a qualsevol oficina de Correus. El correu d'informacíó és ajudescovid@pinedademar.org i el telèfon el 93 767 19 19


 

Sílvia Biosca (PSC): "Arran de la crisi sanitària, canviem prioritats i el primer és atendre els més afectats per aquesta crisi i reimpulsar l'economia a Pineda"


 

La regidora i Primera Tinent d'alcalde, Sílvia Biosca, va explicar que el Pla de Xoc és, pel moment, d'un global de 4 M€. I que més endavant es pot ampliar. Va explicar que 2,5 M€ seran del capítol d'inversions i romanent de Tresoreria, "perquè es reestructurarà si cal, el pressupost, tenint en compte les prioritats del moment". La part restant, es traurà d'anular activitats i despesa corrent. "Ara per ara, els diners, l'Ajuntament els traurà d'altres partides, ja que arran de la crisi sanitària, canviem prioritats i el primer serà atendre aquesta crisi econòmica i reimpulsar l'economia a Pineda" La primera partida surt bàsicament de totes les activitats anul·lades fins Sant Joan (MNTA, Fira d'Entitats, Cantada Escolar, Aplec de Sant Jaume, activitat de turisme Hola Família, Festa Major de Poblenou, entre d'altres etc...)


 

ERC-JxP es va abstenir. Van intervenir el regidor Francesc Gil i la regidora Meritxell Mateu. Es van mostrar d'acord amb l'objectiu de la proposta i els ajuts del pla de xoc, però es van queixar que no se'ls hagués explicat i també del fet que es treguin partides descartant activitats que es podrien més endavant. Van fer algunes observacions d'aspectes a millorar, com el fet que els ajuts que doni l'Ajuntament siguin complementaris amb els d'altres administracions.


 

Pineda En Comú va votar a favor. El regidor portaveu, Marcos Ortega, va dir que la prioritat és que els ajuts arribin a les empreses, persones autònomes i famílies de Pineda. Va demanar potenciar alguns aspectes a millorar i fer alguna modificació de crèdit més, per fer més ajuts. També va preguntar per persones que puguin quedar excloses.


 

En Marxa-JxCat va votar a favor. La regidora portaveu, Noemí Llorens va dir que li semblava correcte en conjunt.

Es va mostrar d'acord amb els temes exposats per la resta de grups. També va destacar la bona feina feta per tenir una Oficina de Gestió Única i va dir que era "conscient de la labor molt gran que s'ha fet per posar-la en funcionament"


 

La regidora del govern, Sílvia Biosca, va explicar que després d'aquesta convocatòria, que comença avui, hi haurà una segona convocatòria, i que se'n faran més mentre duri el període d'alarma.


 

2
A les 20h. van fer una pausa per afegir-se als aplaudiments al personal sanitari i de serveis

 

 


 

Altres punts aprovats


 

El ple va aprovar per unanimitat una modificació del ROM, el Reglament Orgànic Municipal. La principal modificació fa referència a que "els grups municipals hauran de justificar, durant el primer semestre de cada exercici pressupostari, el destí de les aportacions rebudes per part de l’Ajuntament durant l’exercici anterior".


 

En el ple es va aprovar per unanimitat també la incorporació nous carrers a la zona verda d'aparcament, i alguns que passen de zona d'estiu a zona verda per tot l'any. Tots els grups van estar d'acord amb les modificacions, tenint en compte que, en conjunt "s'ha millorat l'aparcament a pineda i es beneficia als veïns i veïnes", i també pel fet que els canvis es fan de forma progressiva.


 

El ple també va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit del pressupost municipal i una modificació de la taxa per estacionament de vehicles. Aquesta modificació fa referència a que l'adhesiu de la zona verda que s'ha de renovar al juliol d'aquest 2020 tingui durada fins desembre de 2021, i així després es renovarà per anys naturals.


 

També es va aprovar una modificació urbanística per poder desenvolupar el PP 10 i el PP 11, els plans parcials urbanístics dels terrenys que estan al costat de l'entrada de l'autopista. Són terrenys que Pineda vol desenvolupar per poder, entre d'altres, fer una ampliació del polígon industrial. Ho va explicar en el ple Jordi Masnou, regidor d'Urbanisme: Va explicar que el que s'aprova "és la Llei de com s'ha de desenvolupar aquest espai, i els propietaris estan satisfets perquè fa temps que ho estaven esperant". Ara quedarà "a exposició pública i després s'elevarà a Urbanisme de la Generalitat". Xavier Amor va dir que "és un punt important i de futur per al nostre municipi".


 

En el ple es va aprovar per unanimitat l'adhesió de la campanya 'T'ho estas perdent' de suport a l'esport femení, amb un seguit de compromisos per promoure l'esport de les dones, la seva difusió i el respecte cap a les dones esportistes, entre d'altres. Aquest punt el va explicar el regidor d'Esports Jorge Torres. Tots els grups municipals van posar en valor de les nenes i les dones que fan esport al municipi.


 

Beques i Ajuts d'educació i esports

En el ple també es van aprovar les bases per atorgar beques i ajuts en matèria d'educació i esports de l'Ajuntament de Pineda. Ho va explicar la regidora d'Educació Sandra Pérez, que va destacar l'ampliació d'edats d'infants i joves que podran ser beneficiaris. PSC i En Marxa Junts per Cat van votar a favor. ERC-JxP i Pineda En Comú es van abstenir.


 

ERC-JxP es va abstenir, per un aspecte concret que va explicar la regidora Carmen Vila, el fet que si hi ha més demanda de beques baixaran els imports que rebin els beneficiaris. En canvi, va dir que algunes partides dedicades a beques l'any passat no es van esgotar.


 

Pineda En Comú també es va abstenir. El portaveu, Marcos Ortega, va dir que calia replantejar alguns aspectes relacionats amb els imports que es donen, i també amb les bases.


 

La regidora d'En Marxa Junts per Catalunya, Noemí Llorens, va votar a favor. Va demanar també alguna revisió i aclariment Només va fer referència al de criteris d'atorgament, pel fet que es pugui denegar de la beca si tens algun deute amb 'ajuntament o empreses, "quan en realitat poden ser les persones mes necessitades".