Vés al contingut
1

Comencen les obres de reparació urgent de l'estació de bombament de la platja de La Riera

La maquinària ja treballa a la platja. Fotos: Ràdio Pineda

 

Han començat les obres d'urgència de protecció i reparació de l'Estació de Bombament de la Platja de la Riera de Pineda. Són les obres de reparació de la canonada que condueix les aigües residuals cap a la depuradora de l'Alt Maresme i protecció de la instal·lació.

 

Per això aquests dies es podrà veure moviment de camions, que estan obrint pas a la maquinària des de la zona de davant de l'hotel Promenade, per accedir a l'estació de bombament des de la platja.  Un cop fetes aquestes tasques es farà una escullera per protegir l'estació de bombament i evitar que la canonada quedi al descobert en casos de forts temporals.

 

Aquestes actuacions es dividiran en dues fases:

en una primera es realitzarà una escullera de protecció per a la canonada d’entre 3 i 4 metres amb roques naturals i la protecció del mateix conducte amb una caixa de formigó i sorra.

Una segona fase completarà la protecció de l’estació de bombeig, creant una segona escullera de roques entre l’existent i la nova que s’haurà instal·lat en la primera fase d’aquestes obres.

 

Les obres tenen un cost 126.142,00 € i les fa el Consell Comarcal del Maresme per transferència de competències de l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat. L’empresa adjudicatària és SIMMAR i es preveu que les actuacions estiguin acabades en quatre setmanes.

 

3
 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor ha dit que «les obres s'havien de fer de forma imminent» i «és important protegir la instal.lació mentre que es proposi fer una nova instal·lació i treure-la de primera línia de la platja».

 

Xavier Amor també ha dit que «caldrà veure quin estiu ens espera» i quina activitat es podrà fer i quines no. Ha afegit que «eren a punt de començar les obres per fer una nova escullera i les obres podrien començar quan acabi el confinament». En tot cas, es pensa fins i tot en la possibilitat de fer les obres durant l'estiu per tenir el passeig reforçat de cara a la propera tardor quan tornen els temporals.

Escolta AQUÍ l'entrevista a Xavier Amor

 

4
 

Ràdio Pineda ha entrevistat la resta de portaveus municipals

La regidora portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín ha dit que pel que fa a les obres i al temporal al passeig «ha arribat en el pitjor moment». També ha dit que «s'ha hagut de lamentar la pèrdua del passeig i de mobiliari urbà que s'ha emportat el mar».

Escolta AQUÍ l'entrevista a Mònica Palacín

 

El regidor portaveu de Pineda en Comú, Marcos Ortega, ha dit que «ara tenim una oportunitat per decidir com ha de ser la façana marítima i com renovar el model turístic que ha de tenir Pineda, conjuntament amb el sector, per remuntar econòmicament la població».

Escolta AQUÍ l'entrevista a Marcos Ortega

 

La regidora d'En Marxa-JxCat Noemí Llorens també ha demanat que «l'Ajuntament pugui estudiar un pla de mobilitat al tram de passeig rodat dedicat especialment a les bicicletes i per a poder-hi passejar millor» ja que el passeig de mar ha quedat greument afectat. També demanen un estudi sobre com ha de ser la façana marítima pinedenca.

Escolta AQUÍ l'entrevista a Noemí Llorens

 

1

 

2

 

3