Vés al contingut
1

22 famílies de Pineda participaran en el primer estudi nacional de seroprevalença de la Covid-19

  • L’objectiu d’aquest estudi és determinar la immunitat enfront del coronavirus de la població.


 

Aquesta setmana s’ha engegat el primer estudi nacional per conèixer la seroprevalença o immunitat de les persones davant del coronavirus Covid-19 liderat per l’Institut de Salut Carlos III i en col·laboració amb l’Institut Nacional d’Estadística. Aquesta investigació prendrà com a referència 60.000 persones d’arreu del territori de l’estat escollides a l’atzar. A Pineda està previst que hi participin 22 llars.

L’estudi consisteix a realitzar a tots els membres de la família que convisquin a la llar (des d’infants fins a persones grans) diverses proves. La primera és una enquesta on es preguntarà si han tingut símptomes de la malaltia, o bé si han sigut diagnosticats d’ella. La segona prova és l’estudi serològic o test ràpid -amb una petita punxada al dit- que determina la possible reacció del cos davant del contacte de la Covid-19. La tercera i última prova voluntària és una analítica.

Segons ha explicat la Dra. Ramos, Directora de l’Àrea Bàsica de Salut (CAP Pineda, Poblenou i Sta. Susanna) les famílies citades i que acceptin participar en l’estudi se’ls faran aquestes tres proves cada 15 dies per conèixer l’evolució. Les proves es realitzen en un espai diferenciat dels Centres d’Atenció Primària amb totes les seguretats sanitàries. Els resultats del test ràpid, que es coneix en 15 minuts, es trasllada al pacient. També se’ls facilita un dossier explicatiu sobre el coronavirus i amb un recull de mesures sanitàries i higièniques per combatre’l.

La Directora de l’Àrea Bàsica de Salut ha volgut remarcar que les proves que es realitzen no són per determinar si la persona té el virus o no, sinó per valorar la seva immunitat. Aquesta dada és important per valorar la planificació i les mesures que es prenen davant de la pandèmia.

Els resultats obtinguts s’envien a través d’una plataforma digital per tal de realitzar una valoració en el conjunt nacional.