Vés al contingut
2

Voluntariat de l'Ateneu Popular Sa Boada de Pineda ofereixen suport escolar en línia durant el confinament

Amb les aules tancades, les escoles i instituts estan treballant de forma telemàtica. Això, però, no pot suplir l'acompanyament d'uns mestres que van més que desbordats aquests dies. Davant aquesta situació excepcional, des de l'Ateneu Popular Sa Boada de Pineda de Mar s'ha creat una borsa de voluntaris disposats a ajudar a aquells infants i joves que necessitin un suport escolar extra a la que els poden oferir els pares o les escoles.


 

És per això que demanen que si algú o necessita o coneix algú que ho necessiti, que es posi en contacte amb ells a través del correu saboada.ateneu@gmail.com. Darrere hi ha més de deu voluntaris disposats i amb experiència en educació en tots els àmbits. Des d'infantil fins a batxillerat, passant per especialitats com anglès o educació especial.


 

Des de l'Ateneu remarquen la importància de "cooperar com a societat en un moment complex com l'actual crisi del coronavirus". De fet, més enllà de l'oferta de classes -oberta a qui ho necessiti- l'Ateneu dona suport a la xarxa Suport Mutu Maresme que coordina moviments socials de la comarca per donar resposta a l'actual crisi. Aquesta actua en àmbits tan diferents com l'habitatge, el treball o l'alimentació. En aquesta xarxa hi participen també altres organitzacions del poble com la PAH Maresme Nord o la CNT de Pineda de Mar. Els membres de Sa Boada fan una crida a posar-se en contacte amb ells a totes les persones que vulguin donar un cop de mà en qualsevol de les iniciatives que s'estan impulsant des d'aquesta xarxa.

 

Activitats culturals i solcials de Sa Boada a les xarxes
 

Des de Sa Boada també expliquen que durant el confinament no s'han volgut quedar quiets tampoc pel que fa a organitzar activitats. "Hem dinamitzat jocs de temàtica pinedenca i xerrades en streaming sobre literatura catalana amb voluntat d'oferir entreteniment i formació cultural per a tothom", expliquen els seus membres. Aquest mateix dimecres sis de maig a les set del vespre faran la tercera de les xerrades, a càrrec del pinedenc Genís Poch. Versarà sobre una faceta poc coneguda de l'escriptor Santiago Rusiñol, la de morfinòman. També es comentaran d'altres escriptors catalans que han tractat de prop la qüestió de les drogues. La xerrada es podrà seguir a través de l'Instagram de l'Ateneu Popular @ateneusaboada.

1

Els membres del col·lectiu es mostren satisfets, també de la rebuda que han tingut les dues xerrades que han fet fins ara, sobre Josep Carner i Mercè Rodoreda, que es poden recuperar al seu compte de Youtube.