Vés al contingut
1

Hotel Residència Pineda: 'Han vingut voluntaris de l'Open Arms a fer proves PCR als 51 residents i tots són negatius'

Fotos: Hotel Residència Pineda

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Escolta AQUÍ la salutació de la residència

 

 

Un grup de voluntaris d'Open Arms, amb la sol·licitud per part de l'EAP de Pineda, van anar dissabte passat 2 de maig a l'Hotel Residència Pineda a fer proves PCR a tots els 51 residents. El resultat són tots negatius.

 

I es que la crisi sanitària ha capgirat la vida de tots els sectors de la societat, especialment de les residències amb les persones més vulnerables a la malaltia del Covid. Ràdio Pineda ha dedicat la setmana a les Residències de les persones grans de Pineda i aquest dijous hem entrevistat a Míriam Castro directora de l'Hotel Residència Pineda. Ha dit que de moment estan bé, però les primeres setmanes van ser dures perquè no rebien la informació.

 

 

1

La directora Míriam Castro amb l'equip de l'Hotel Residència Pineda

 

 

Míriam Castro ha explicat les primeres mesures que van aplicar durant el confinament. També ha dit que al principi va ser dur perquè el material va ser difícil d'aconseguir, però amb la solidaritat de la societat van rebre molt material, des de mascaretes de roba i viseres que la gent feia a casa o de fàbriques que treballaven en teixits.

 

2

Es van entregar 1200 mascaretes quirúrgiques a l'Hotel Residència Pineda gràcies al pla de protecció civil

 

 

Segons ha explicat Míriam Castro, al principi del confinament, la informació arribava de forma massiva. Era informació molt genèrica i no sabien com d'aplicar-la, ja que cada residència té les seves característiques. Però amb el consell de l'ambulatori i del Departament de Salut ha dit que es van poder aplicar totes les mesures.

 

 

 

La directora de l'Hotel Residència Pineda ha definit la coordinació amb l'ambulatori de Pineda com a 'alliberador'. Míriam Castro ha explicat que es comuniquen a través d'un grup de wassap amb l'equip mèdic de l'ambulatori i l'equip sanitari de la residència.

 

 

3

L'equip sanitari de l'ambulatori de Pineda fent formació a la residència sobre la prevenció, la higiene i els EPIs davant un possible cas de COVID19

 

 

 

Tot i que els residents ara estan bé, Míriam Castro ha explicat que per a ells no ha estat fàcil. A través de l'educadora social i la psicòloga del centre els hi van fer entendre tot el que estava passant i el perquè de les mesures de protecció.

 

5

L'equip de professionals de l'Hotel Residència Pineda

 

 

 

De la seva banda, els familiars dels residents s'han adaptat a la nova situació i ha agraït a les famílies la comprensió i els ànims. En aquest sentit i per facilitar el contacte amb els familiars, Míriam Castro ha dit que la residència és molt activa a les xarxes socials.

 

6

Una de les manualitats que han fet els residents i que han compartit a les xarxes

 

 

 

Pel que fa al dia a dia a l'Hotel Residència Pineda, Míriam Castro ha dit que les tasques són les mateixes de sempre, però s'han creat dues sales polivalents per separar els residents en funció a la seva salut per controlar la simptomatologia pròpia del Covid.

 

La directora de l'Hotel Residencia Pineda ha dit que el més dur de tot ha estat tot i res en particular. Destaca el fet de mantenir un ànim positiu, mantenir l'estat actual de no contagis i l'espera dels resultats de les proves al mínim símptoma. El que més ha valorat de forma positiva és la consciencia social i el voluntariat en aquests moments de pandèmia. També ha valorat l'esforç de tots els professionals que treballen a les residències i el fet que ara depenen del Departament de Salut de la Generalitat. L'Hotel Residència Pineda té actualment 28 treballadors i 51 residents.

 

L'entrevista a Míriam Castro directora de l'Hotel Residència Pineda la podeu tornar a escoltar al web de Ràdio Pineda al servei de Ràdio a la Carta.

 

7

Manualitat feta pels residents de l'Hotel Residència Pineda

 

 

 

Ràdio Pineda ha dedicat aquesta setmana a les residències de gent gran de Pineda per tal de fer visible la tasca que fan els i les professionals que hi treballen. Hem entrevistat les residències: Els Arcs, Mini Park, Paradís del Mar i Hotel Residència Pineda.