Vés al contingut
1

Neix una nova associació a Catalunya per representar les guinguetes de platja

Escolta aquí l'entrevista a Rafel Baltrons

 

També s'hi han associat algunes guinguetes de Pineda. L’associació sorgeix com una resposta a la situació d’incertesa i crisi a causa de la COVID-19 per tal de coordinar esforços i reivindicacions.

Han creat un manifest que diu que «el sector de la restauració de platja, és un dels sectors clau de moltes poblacions costaneres, aporta milers de llocs de treball i sovint actua com a dinamitzador turístic i pol d’atracció del destí».

L'integrant de l'associació, Rafel Baltrons, ha dit que «viuen una situació inèdita amb un impacte mundial i per això demanen poder-ho gestionar el millor possible».

L’associació 'Xiringuitos de Catalunya' vol ser una plataforma de cooperació, d’unió, de treball, de creació, d’inspiració i formació. Ha dit que «un 30% de les guinguetes de Catalunya donen per perduda la campanya i ara estant esperant posar en marxa les instal.lacions, però no saben encara en quines condicions».

Demanen la supressió o adaptació dels canons d’ocupació o de les taxes municipals que hem de pagar a la nova realitat que aquesta pandèmia està generant. També demanen la compensació temporal, allargant la durada dels contractes establerts entre administració i concessionari a fi de permetre la viabilitat i la recuperació de les inversions realitzades o compromeses.

Asseguren que, en general, les administracions només donen com a resposta «les bones intencions».


 

Més de 120 guinguetes s'han adherit al projecte, entre elles, les guinguetes de Pineda L'Escora i el Thiaré. Cada setmana s'hi sumen més establiments.

L’entitat ja està treballant en un pla de mesures higièniques i de seguretat que garanteixin la tranquil·litat dels usuaris dels establiments aquesta temporada 2020.