Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda aplicarà bonificacions fiscals per als bars i restaurants i activa una campanya de dinamització

Es rebaixarà un 50% fins desembre la taxa de terrasses per adaptar la fiscalitat a la nova realitat. 

 

El consistori facilitarà les autoritzacions d’ampliacions d’espai de les terrasses per compensar les limitacions d’aforament

 

ESCOLTA AQUÍ L'ENTREVISTA A XAVIER AMOR

 

Pineda es prepara per a l’entrada del municipi a la fase 1 de la desescalada. Una de les mesures que contempla aquesta fase és l’obertura de les terrasses a un 50% de la seva ocupació. Per això l’Ajuntament de Pineda ha preparat una sèrie de mesures enfocades tant a flexibilitzar i dinamitzar el sector de la restauració en el procés cap a la nova normalitat, com també per compensar les pèrdues econòmiques d’aquests establiments durant el temps que no han pogut obrir. 


L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que "per una banda es rebaixarà un 50% la taxa de terrasses per adaptar la fiscalitat a les noves normes d’aforament. Aquest impost es pagarà des de la reobertura de l’establiment fins al 31 de desembre de 2020". Per una altra banda, i per aquells establiments que ho sol·licitin, s’agilitzaran les autoritzacions d’ampliació de l’espai, sempre que sigui possible, de terrasses amb l’objectiu de compensar les limitacions d’aforament. Per qualsevol dubte o consulta els establiments de restauració poden enviar un correu electrònic a ajuntament@pinedademar.cat o trucar al 93 767 15 60.

 

Encara sense data per obrir les guinguetes de la platja

Pel que fa a les guinguetes de la platja de Pineda, Xavier Amor ha dit que «no sabem com serà aquest estiu ni quan passarem de fase perquè puguin obrir». En funció de com sigui la temporada, s'hauran de veure quines decisions cal prendre. Xavier Amor ha anunciat que de moment, «amplien un any més la concessió perquè els propietaris de guinguetes les puguin gestionar un any més».


 

Nova línia d’ajuts

L’Ajuntament de Pineda treballa en una nova línia de subvencions per ajudar a les empreses del municipi que hagin vist minvar la seva facturació a causa de la crisi sanitària de la Covid-19 en que també s'hi podran acollir les empreses de restauració. En aquest sentit es compensarà els imports dels impostos municipals ja abonats, com són la taxa d’escombraries comercials, l’impost de vehicles comercials i els guals que pertanyin a empreses del municipi. El consistori destinarà 85.000€ a aquesta mesura. 

Aquest ajut complementarà els ja aprovats per compensar fins a 1350 € la disminució d’ingressos  de les famílies del sector empadronades a Pineda i els ajuts a empreses, persones autònomes i assimilats de 600 € destinats a aquells col·lectius que no han rebut cap ajut de cap altra administració pública. La primera convocatòria, que serveix per compensar les pèrdues econòmiques del mes de març, finalitza el seu període de sol·licitud  demà divendres. Les properes convocatòries d’aquest ajut aniran destinades a compensar les pèrdues d’abril i maig.

 

1

 

Xavier Amor també ha defensat en línies generals la gestió del Govern central en la crisi del Covi-19 i ha demanat que la resta de forces polítiques sumin esforços en superar la pandèmia.

 

Dinamització i visibilització dels establiments de restauració i comercials

L’Ajuntament de Pineda de Mar està treballant en un pla de dinamització de les empreses comercials i de serveis del municipi. La campanya, que es presentarà dimecres vinent, tindrà per objectiu potenciar el consum intern del municipi que es calcula que mobilitzarà més d’un milió d’euros i també beneficiarà a les empreses de restauració.

L'alcalde de Pineda ha dit que «és una magnífica idea per donar veu al nostre comerç». Ha afegit que «gent que feia la compra en hipermercats ara aposten pels productors locals i les botigues del barri, és la manera millor d'ajudar el comerç local».


 

D’altra banda l’Ajuntament de Pineda de Mar i Ràdio Pineda engeguem dilluns una campanya gratuïta de promoció i suport als establiments de restauració, comerços i de serveis del municipi per afavorir la visibilització d’aquests establiments.

 

Ràdio Pineda entrevistarà a dues empreses cada dia fins al mes de juny amb l’objectiu que aquestes puguin donar a conèixer els seus productes i serveis, les novetats que presenten, accions promocionals, etc. Les empreses que desitgin participar en aquesta acció promocional poden sol·licitar-ho al telèfon de Ràdio Pineda: 93 767 19 19 (9h.-13h)

 

1