Vés al contingut
1

S'han detectat al Parc del Montnegre i Corredor espècies exòtiques de tritons que afecten l'ecosistema natural

Foto: Tritó verd, autòcton i altres espècies alòctones. Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil col·labora en la detecció d'espècies exòtiques de tritons que amenaçaven l'ecosistema del Parc Natural del Montnegre i el Corredor. Es tracta del tritó crestat d'anatòlia i del tritó alpí, dues espècies originàries de Turquia i de la serralada cantàbrica. Es van detectar durant la feina de camp de seguiment de poblacions d'amfibis en diverses basses i llacs del parc en col·laboració amb el Grup de Recerca de l'Escola de Natura de Parets del Vallès i els guardes del parc natural. La inspecció es va portar a terme el 6 de maig. Van ser introduïts sense autorització i s'han retirat del medi. En total es van extreure vuit tritons alpins i quatre dels crestats.


 

Els dos tritons detectats causen grans problemes en les poblacions autòctones, provocant la hibridació amb l'espècia pròpia del Montnegre, el tritó jaspiat.


 

El Grup de Recerca de la Escola de Natura de Parets del Vallès (GRENP) va demanar la col·laboració del SEPRONA per inspeccionar basses i llacs del parc per preservar els ecosistemes del medi natural.