Vés al contingut
1

L'impacte de la Covid19 fa augmentar la demanda a Benestar Social de l'Ajuntament de Pineda

Escolta aquí l'entrevista

 

S'ha incrementat les peticions urgents amb nous expedients de noves famílies usuàries que han requerit ajut divers. Entre les demandes que més han crescut hi ha la petició de menjar del Rebost Solidari o de beques menjador entre altres. Ho ha explicat la regidora de Drets Socials i Accés a l'Habitatge, Marta Martín.

La regidora també ha dit que «hi ha famílies que han tingut problemes per a poder-se alimentar correctament» i fins i tot hi ha persones que «tenen com a única font d'alimentació el Rebost Solidari».

La petició d'aliments ha crescut en unes 1000 persones i ara 1600 persones s'han atès des del Rebost. Ara la demanda ha baixat però algunes famílies encara depenen del servei .


 

Una tasca destacada durant el confinament han estat les 6000 trucades a gent gran i d'altres persones en situació vulnerable per conèixer el seu estat i les necessitats que tenien. La tasca l'ha dut a terme el personal de Serveis Socials i personal municipal d'altres àrees de l'Ajuntament.

També ha dit que «cal donar una resposta ràpida i això no sempre és fàcil però s'hi treballa intensament». També ha dit que «espera que la nova Renda Mínima Vital ajudi a moltes famílies a poder subsistir millor».


 

El coordinador del Servei d'Atenció Domiciliària, Toni Palacios ha dit que «l'objectiu ha sigut poder arribar la màxim nombre de llars de Pineda durant el confinament i poder detectar necessitats».

Toni Palacios ha dit que «s'ha treballat molt amb els usuaris que ja té el servei, però també amb persones que han tingut noves necessitats com ara la teleassistència, la neteja a la llar, de dependència o d'altre tipus».

Durant tot aquest temps també han atès dones que han patit violència de genere o amb diferents necessitats alimentàries i amb patologia de salut mental entre altres.

 

La regidora Marta Martín ha afegit que està molt satisfeta de la tasca que ha dut a terme tot l'equip de la regidoria amb les col.laboracions, durant el confinament, i també de la resta de personal municipal de l'Ajuntament de Pineda.

 

1

 

Cal recordar el telèfon de Benestar Social 93 767 15 60 (ext 1), o bé el telèfon mòbil 682 786 067 per situacions de persones vulnerable i el 689 305 310 per temes relacionats amb habitatge. El telèfon per violència de gènere es el 900 900 120.