Vés al contingut
1

El TSJC declara ferma la sentència que obliga a la Generalitat a pagar més de 800.000€ a l'Ajuntament de Pineda per les escoles bressol


 

El tribunal ha donat la raó als ajuntaments denunciants en la reclamació de les subvencions de les escoles bressols municipals. El TSJC demana que els ajuntaments rebin 1300€ per a cada infant amb un import total que suma 843.600€.

En el cas de Pineda de Mar, la xifra corresponent als cursos 2012-13, 2013-14 i 2014-15, i per tant, s'hi poden afegir les quantitats referents al 2015 fins a data d'avui.


 

La Generalitat va presentar un recurs a la primera sentència i ara el Tribunal tomba el recurs. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor ha dit que «les administracions s'haurien d'ajudar i la governança ha de servir per això».

Els municipis van denunciar la manca de finançament per part del Departament d’Ensenyament per les escoles bressols en els cursos. Durant aquests cursos els ajuntaments van suplir aquesta despesa no abonada per part de la Generalitat per tal de no augmentar la quota de les famílies amb un infant en una escola bressol municipal.

Amor ha dit que «només han demanat el que els correspon» i també ha dit que «li ha sabut greu que la Generalitat hagi fet un recurs per allargar els terminis de pagament».

La sentència va ser presentada per 30 municipis, entre els que hi ha Pineda.