Vés al contingut
1

L’Ajuntament de Pineda presenta el cartell guanyador en el XIIè Concurs de Cartells sense Fum

 

La guanyadora d’aquest any és la Xantall Boschmonart de l’Escola Montpalau.

Amb motiu de la XXIa Setmana sense Fum que ha tingut lloc del 25 al 31 de maig, com cada any des de 1998, la Regidoria de Salut Pública ha convocat el Concurs de Cartells sense Fum. Enguany i donades les circumstàncies excepcionals que estem vivint, hem hagut d’adaptar la xerrada prèvia al concurs en format vídeo i s’ha enviat a les escoles per tal que la fessin arribar als seus alumnes. També s’han hagut d’adaptar les bases doncs sempre havia estat un treball grupal però enguany, cada participant ha dissenyat el seu cartell des de casa i ens ha enviat una fotografia.

Enguany han participat les vuit escoles del municipi i s’han presentat onze cartells al concurs amb missatges preventius com les malalties associades al consum de tabac, la pressió social en adolescents i joves, el fum a la llar o el medi ambient.

La guanyadora ha estat Xantall Boschmonart de l’Escola Montpalau. L’alcalde de Pineda Xavier Amor i el regidor de Salut Pública Santiago Macip han anat a lliurar el corresponent regal a la guanyadora.

El consum de tabac a Catalunya

Algunes dades importants sobre la prevalença del consum de tabac a Catalunya :

  • Un 23,9% de la població de 15 anys o més fuma diàriament o ocasionalment (enfront el 25,6% del 2018), que correspon a un 29,2% dels homes i un 18,8% de les dones.

  • Durant el 2017, últim any que tenim dades disponibles, hi va haver a Catalunya 9.030 morts atribuïbles al consum de tabac (1 de cada 6 morts a Catalunya) que fan una mitjana de 25 persones mortes diàries atribuïbles al consum de tabac.

  • De l’enquesta de la Setmana sense Fum realitzada a gairebé 4000persones durant els dies previs al 25 de maig, un 45% de joves menors de 25 anys manifesten haver consumit menys tabac i un 18% dels majors de 25 també.

Cal dir, per tant, que tot i que es vegi un lleuger descens del consum , el tabac a dia d’avui encara és el responsable de moltes morts al nostre país i s’ha de continuar treballant per a la prevenció i la promoció dels estils de vida saludables.