Vés al contingut
1

El tancament anunciat de Nissan a Catalunya afectarà també a treballadors veïns de Pineda i d'altres poblacions del Maresme

Un d'aquests veïns és José Antonio Martínez Bermejo, que ha dit que «la fàbrica és viable i sempre ha produït vehicles de molt bona qualitat, i el motiu del tancament són les accions de la marca Renault, que ara vol tancar la factoria a Catalunya». Alguns vehicles de Nissan eren en realitat «competència d'alguns models de la Renault» i per tant, «la direcció ha decidit tancar la factoria».

José Antonio Martínez ha dit que «fa temps que veuen que no aposten per l'empresa a Catalunya» i ara ha arribat l'anunci de tancament. Ha dit que un dels darrers models que fabricaven era el 'Pulsar' però finalment l'empresa va optar per retirar-lo del mercat perquè feia la competència a la Renault, així com una furgoneta elèctrica. També ha dit que «sense portar nous models competitius, han començat les prejubilacions, i els acomiadaments i s'han trobat amb la sorpresa de la baixada de la producció de vehicles, que ha decidit la mateixa empresa». Ha afegit que «l'empresa també els va obligar a treballar 25 dissabtes a l'any i a fer més hores per ser més productius».

 

En aquesta entrevista ha assegurat que la fàbrica catalana ha fet models excel.lents i ha posat com a exemple el mític Patrol, però també les furgonetes Vanette o la Serena o tot terreny Terrano, entre altres. que van tenir molt d'èxit de vendes. Ha afegit que «la qualitat de producció sempre ha estat molt bona i els treballadors sempre han demostrat la seva gran professionalitat».

 

També ha dit que «porten anys patint, tot i que la direcció sempre els han promès nous models de fabricació a Catalunya» i ha insistit en que la fàbrica és viable si els porten la fabricació de nous models.

 

La fàbrica de zona franca, Montcada i Sant Andreu de la Barca no treballen aquests dies de mobilitzacions. Altres punts com ara a la zona del Port es continua treballant però ara s'està negociant el tancament fins el desembre. Ha dit que «esperen tenir bones notícies i que pugui canviar la decisió» i ha afegit que «confien en que els sindicats i les negociacions polítiques aconsegueixin fer canviar d'opinió la direcció de l'empresa».


 

José Antonio Martínez fa 28 anys que treballa a la japonesa Nissan i ha afegit que molts treballadors tenen una situació similar i fins i tot hi ha parelles dins la mateixa empresa que poden quedar a l'atur. L'empresa té 3500 treballadors i el tancament pot afectar a més de 20.000 persones que treballen també indirectament per Nissan a Catalunya.

 

1


 

Aquests dies duen a terme manifestacions per demanar que no tanqui l'empresa. També ha agraït el suport que reben de la població i d'institucions.

 

1

 

1

 


Fotos: José Antonio Martínez  i ACN