Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda estudia alternatives perquè puguin muntar el màxim de parades dels mercats en fase 3

Paradistes i marxants demanen que es pugui muntar tot el mercat i participar de les activitats de dinamització del comerç local


 

Paradistes i marxants de Pineda manifesten la seva «preocupació i incertesa de la realitat actual dels mercats de Pineda i Poblenou, i sobre el futur de l'activitat econòmica». Actualment només poden vendre als mercats de Pineda i Poblenou les parades de fruita i verdura però els marxants asseguren que «en fase 2 ja es podria vendre tot tipus de productes i actualment a Pineda no està permès». Per això demanen l'obertura del mercat per tot tipus de productes el proper dimecres al mercat de Poblenou amb totes les parades. També demanen l'exoneració del 100% de la taxa de mercats i brossa de l’any 2020.


 

Aquest grup de marxants demanen també «que es tingui en compte al col·lectiu de paradistes del mercat a totes les activitats de dinamització comercial de Pineda, com el projecte 'Tómbola' entre d’altres» i participar en la de reconstrucció social i econòmica de Pineda. Així mateix demanen dissenyar conjuntament amb l’Ajuntament de Pineda un projecte de futur pels mercats municipals.


 

De la seva banda, l'Ajuntament ha informat que està estudiant diverses alternatives perquè puguin muntar les màximes parades a partir de la fase 3. Caldrà mantenir les distàncies que determinen les autoritats sanitàries així com la seguretat tant pels paradistes com per als clients segons han manifestat. L'Ajuntament també ha informat que està en contacte amb l'Associació de marxants del Maresme, que és el referent que aglutina la majoria dels paradistes del sector per acabar de consensuar la millor opció. Justament aquest divendres mantenen una trobada.