Vés al contingut
1

Les escoles i instituts han obert amb poca afluència d'alumnes

Escolta aquí l'entrevista

 

Poques famílies han decidit portar els fills i les filles a les escoles en el primer dia en que han obert els centres. El retorn és voluntari i només hi ha hagut més activitat als cursos que acaben cicle, com són 6è de primària, 4t d'ESO o 2n de Batxillerat. Les ràtios que ha establert el Departament són de 8 o 10 alumnes a educació infantil, de 13 a primària i de 15 a secundària, però en tots els casos, l'afluència d'alumnes ha estat molt inferior. La regidora d'Educació Sandra Pérez ha dit que «algunes famílies necessitaven aquest recurs i alguns nens i nenes s'han pogut retrobar amb companys».

Cada centre ha fet un pla específic d'obertura per decidir com s'organitza i per "garantir, d'una manera extremadament estricta, les condicions de salut de l'alumnat i del personal docent i no docent" dictades per les autoritats sanitàries.

Algunes escoles han informat que preparen una festa de comiat amb els alumnes per «fer un tancament del curs» i «mantenint totes les mesures de seguretat de les autoritats sanitàries» segons ha dit la regidora Sandra Pérez. També ha dit que «les escoles també tenen un component social important pels alumnes».


 

Es tenen en compte també horaris esglaonats i les escoles continuen fent classes per internet fins a final de curs. També s'ha garantit l'atenció tutorial a les famílies que no necessitin.


La Regió Sanitària de Girona on pertany Pineda i bona part de l'Alt Maresme ja podia obrir escoles la setmana passada però han preferit esperar-se fins que tota la comarca estigui en fase 2. El retorn per tant, és parcial i sense classes lectives i no l'assistència no és obligatòria, de fet, no ho serà fins el curs vinent.

 

A les llars d'infants, també han obert els centres de fa una setmana, però amb mesures de prevenció sanitàries i d'higiene, i d'adequació dels espais i un màxim de 5 infants per espai. No hi pot haver infants d'entre 0 i 1 anys ja que es considera que són vulnerables per la immaduresa del seu sistema immunitari. A més, no podran oferir servei de menjador. La regidora Sandra Pérez ha dit que «s'esperava més afluència d'infants però han estat pocs els que hi han anat».

El pla d'obertura també té en compte les escoles d'educació especial amb un pla específic.

Finalment, la regidora ha fet un agraïment al professorat docent per la seva implicació durant tot aquest episodi.