Vés al contingut
1

Pineda en Comú demana a l'Ajuntament de Pineda que doni suport a les famílies a demanar els ajuts de l'Ingrés Mínim Vital

Foto d'arxiu: Marcos Ortega al ple municipal

 

A partir del dilluns 15 de juny es podran sol·licitar les ajudes de l’Ingrés Mínim Vital, mesura aprovada pel Govern Central amb l’objectiu de reduir la pobresa i les desigualtats. Els ajuts van dels 462€ als 1.015€ en funció de la realitat de cada família.

Pineda en Comú demana que l'Ajuntament de Pineda ajudi a les famílies a demanar-ho a través de l'Oficina d’Atenció al Ciutadà un servei de suport i ajuda a la tramitació de les sol·licituds. Segons aquest partit, l'ajut «el podran gaudir centenars de pinedencs». També demana que s’utilitzi les bases de dades dels Serveis Socials del propi Consistori «per informar immediatament a les persones potencialment beneficiàries de l’ajuda, com també coordinar-se amb Creu Roja i Càritas i fer una campanya d’informació».

Segons asseguren que moltes famílies podran augmentar els seus ingressos i es podran garantir «les seves necessitats bàsiques, augmentaran el seu poder adquisitiu i per tant el consum, potenciant el comerç local i la activació econòmica». Finalment demanen que l’Ajuntament signi un conveni amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social per poder ser tramitador d’aquesta ajuda directament. Això permetria que les persones que demanin les ajudes podrien dirigir-se a les mateixes oficines municipals per demanar-la formalment i presentar tota la documentació.