Vés al contingut
1

La Festa Major Petita dedicada als col·lectius que han fet front al coronavirus

 

Precisament si les famílies i colles es poden reunir en aquesta data serà gràcies a l’esforç d’una sèrie de col·lectius que durant moltes setmanes han treballat de forma incansable contra la Covid-19: personal sanitari, de neteja, de seguretat, comerços, etc. Però també a la implicació ciutadana durant el confinament i les fases de desescalada: des d’infants fins a la gent gran.


 

Enguany la Festa Major Petita de Pineda es vol dedicar a tots aquests col·lectius, agraïment que es materialitzarà aquest dia de Sant Joan amb un amfitrió de luxe: L'actor Quim Masferrer portarà el seu espectacle itinerant "Moltes Gràcies" per la Plaça de les Mèlies, Avda. Montserrat, Àngel Guimerà, Passeig Marítim i Plaça de l'Estació com a carrers més destacats a partir de la 1 del migdia.

El presentador de El Foraster (TV3) anirà pujat a dalt de la furgoneta-plató mòbil entrevistant-se amb els veïns i veïnes de Pineda, amb persones que han aportat el seu esforç a lluitar contra la pandèmia. L’espectacle es podrà seguir en directe a través d’internet i xarxes socials i a www.youtube.com/quimmasferrertv i també a www.moltesgracies.cat


 

Ofici Solemne de Sant Joan Baptista

Per Sant Joan també es farà l'Ofici Solemne a l'església de Santa Maria a les 12 del migdia. En aquesta celebració es fa l'acte de demanar la protecció de tota la població a Sant Joan Baptista i es pot veure la relíquia que conserva la parròquia pinedenca. També es canten els 'Goigs a Sant Joan Baptista'.

 

Pel que fa als actes festius, l'alcalde de Pineda Xavier Amor, ha dit que «no s'ha volgut ser frívol amb tot el que ha passat i per tant s'ha decidit fer una actuació, que és en realitat un acte d'agraïment a tothom que ha lluitat contra la Covid-19».

Seran els únics actes de la Festa Major Petita de Sant Joan, i per tant, enguany no hi haurà sardanes ni tampoc el Ball dels Gegants de Pineda, entre altres actes destacats. Enguany tampoc no s'ha fet la Processó Marinera el diumenge abans de Sant Joan Baptista.