Vés al contingut
1

La Festa Major Petita de Sant Joan ha estat dedicada als col·lectius que han fet front al coronavirus

Fotos de Ràdio Pineda i Joan Caimel

 

Aquí pots veure un vídeo sobre el Moltes Gràcies a Pineda de Mar

 

Per Sant Joan es va celebrar l'Ofici Solemne a l'església de Santa Maria a les 12 del migdia on també es va poder veure la relíquia que conserva la parròquia pinedenca i es van cantar els 'Goigs a Sant Joan Baptista' que només es canten en aquesta festivitat i per la Festa Major d'agost.

L'altre acte va ser l'espectacle 'Moltes gràcies' amb l'actor Quim Masferrer que va portar un espectacle itinerant per alguns carrers del centre de Pineda. Durant el recorregut anava enfilat damunt de la furgoneta-plató mòbil entrevistant-se amb els veïns i veïnes de Pineda, i persones que han aportat el seu esforç a lluitar contra la pandèmia.

Quim Masferrer ha dit que «l'espectacle permet conèixer històries i vol ser un reconeixement a tothom». Ha dit que «s'emporta l'agraïment que destaca la gent i històries emocionants».

La regidora de Cultura Sandra Pérez ha valorat l'actuació i ha dit que «l'Ajuntament està content de poder agrair a tothom que ha donat un cop de ma per anar superant la pandèmia tot i que encara sigui present». L’espectacle es podia seguir en directe per xarxes socials.

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

 

Han estat els únics actes de la Festa Major Petita de Sant Joan, i per tant, enguany no s'han pogut ballar sardanes ni tampoc el Ball dels Gegants de Pineda, entre altres actes destacats. Enguany tampoc no s'ha fet la Processó Marinera el diumenge abans de Sant Joan Baptista.

 

Revetlla de Sant Joan atípica amb platges tancades i amb pocs incidents a Pineda

L'Ajuntament de Pineda no ha autoritzat revetlles populars i les platges de Pineda van estar tancades la Nit de Sant Joan. La Policia Local i Mossos d'Esquadra van vigilar que no es pogués accedir a les platges i la normativa es va complir en termes generals. Cal destacar un parell d'incidents amb dos contenidors que van començar a cremar per foc de petards i van quedar malmesos.

Poques persones van intentar accedir a les platges i l'Inspector en cap de la Policia Local de Pineda, Carles Santacreu ho ha explicat a Ràdio Pineda. També es va mantenir la vigilància als accessos a la Vall de la Riera i el Montnegre.