Vés al contingut
1

Pineda En Comú anuncia una moció al ple per impulsar les residències públiques de gent gran

A la foto, Marcos Ortega (Pineda en Comú), foto d'arxiu

 

Segons afirma el partit, «davant la crisi sanitària provocada per el COVID-19 han quedat afectats tots els sectors dels serveis públics i privats del nostre país, i en especial les residències de gent gran, amb falta de recursos, places i finançament». La moció fa un repàs també de la situació creada a les residències durant els pitjors moments de la pandèmia de la Covid-19.


En aquesta moció, Pineda En Comú demana «un canvi en el model d’atenció a les persones grans i/o dependents que consideri essencial el dret fonamental a un envelliment digne, que garanteixi l’autonomia de cada persona per poder gaudir d’una vida plena». També demana que la Generalitat assumeixi les seves responsabilitats dignificant i garantint la qualitat d’atenció a les residències, apostant per un sistema públic, «posant les persones i les seves necessitats al centre on es fomenti l’atenció i l’autonomia personal per davant de criteris economicistes».

La moció també demana més serveis d'atenció, com educadors socials o psicòlegs entre altres i impulsar un nou model de gestió. Demana incrementar el pressupost i garantir que es pugui atendre les persones des del sistema públic de salut i fer-ho amb qualitat.


La moció es presentarà al ple de dilluns de Pineda però també ho farà el grup parlamentari d’En Comú Podem.

 

Segons aquest comunicat, a Catalunya hi ha més de 64.000 persones grans i/o dependents en 1.073 residències, 35.000 places privades (moltes d’elles en mans d’empreses de la construcció), 14.000 en centres d’entitats socials i només 10.000 places públiques. Consideren que són «places totalment insuficients, amb una llista d’espera de més de 3 anys i una situació similar pels centres de dia».